donderdag 29 november 2018

Een film over Astrid Lindgren

Over Astrid Lindgren heb ik vele boeken gelezen, het verhaal over haar leven ken ik. De plaatsen die belangrijk waren in haar leven en uit haar boeken heb ik tijdens onze vakanties in Zweden bezocht. In 2016 bekeek ik de documentaire over het leven van Astrid Lindgren. Nu is er ook een film over Astrid Lindgren en natuurlijk ga ik die kijken. Ik wacht even tot de film op dvd te koop is, maar dat zal niet al te lang duren.


De film laat een moeilijke periode uit het leven van Astrid Lindgren zien. Als ze op 18 jarige leeftijd ongewenst zwanger raakt, is ze gedwongen haar ouderlijk huis in Näs (bij Vimmerby in Småland) te verlaten. Ze vertrekt naar Stockholm en volgt een opleiding tot secretaresse. In een ziekenhuis in Kopenhagen bevalt ze van haar zoontje en moet hem achterlaten bij een pleegmoeder. Astrid doet er alles aan om haar zoontje terug te krijgen en een eigen leven op te bouwen. Ze wordt een sterke, zelfstandige vrouw. Deze periode uit haar leven is van invloed geweest op haar schrijverschap en inzet voor de rechten van kinderen. 


https://hejtjorven.blogspot.com/2013/11/astrid-lindgren.html

5 opmerkingen:

 1. Een bijzondere vrouw. Ben benieuwd naar reacties en wie weet ga ik kijken of wacht op dvd. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze film wil ik ook graag zien! Op dvd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thank you for sharing this Willy. I watched the trailer. This is very interesting. I never knew about Astrid. I have ordered a book about her from my pubic library.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil hem ook graag zien, lijkt me heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen