zaterdag 1 december 2018

3 x Bolderburen

Bolderburen (Bullerbyn in het Zweeds) ligt in het landschap Småland en heet in het echt Sevedstorp. Het is beroemd geworden als Bolderburen uit de boeken en films van Astrid Lindgren. Bolderburen bestaat uit drie huizen, in het middelste huis groeide de vader van Astrid Lindgren op. Twee keer eerder bezochten we Bolderburen, toen waren we er in augustus en september. Nu was het lente in Bolderburen, tijd van tulpen en bloesem. Het was stil toen wij er waren. We werden wel begroet door een vriendelijke poes en die zagen we nog een aantal keren terug.

































Informatie:
https://www.astridsbullerbyn.se/
https://hejtjorven.blogspot.com/2012/02/bolderburen-bestaat-echt.html
https://hejtjorven.blogspot.com/2013/12/meer-uit-bolderburen.html

8 opmerkingen:

  1. Ik zie het zoó voor me!. Het is al weer 3 of 4 jaar geleden dat wij er heen gingen. In de meivakantie. Toen was het ook rustig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto’s. Die boom met dat gat, kan zo meedoen in een sprookje. Goed weekend, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij die holle boom moest ik aan Pippi denken, er stond naast Villa Kakelbont ook een holle boom. In de serie haalt Pippi flesjes limonade uit de boom voor Tommy en Annika. Of de boom ook in de boeken voorkomt, kan ik me niet herinneren.
    De kat is een mooi fotomodel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @MsBlickie, de limonadeboom, die bestaat echt en staat in de tuin van het huis in Näs, waar Astrid Lindgren opgroeide. Het gele huis was het voorbeeld voor Villa Kakelbont.
      https://hejtjorven.blogspot.com/2013/11/astrid-lindgren.html

      Verwijderen
    2. @Willy, dankje wel voor de link. Deze heb ik nog ens fijn door kunnen lezen.

      Verwijderen