dinsdag 18 december 2018

Een stukje Zweden in het Groninger land
Zo voelde het echt. Het Groninger landschap is anders dan Zweden, en Finsterwolde klinkt niet Zweeds, maar het plekje waar Gea en Frans wonen voelt Zweeds. Zij wonen zelf in een Zweeds huis en het naastgelegen vakantiehuis is ook Zweeds. Toen ik het prachtige falurood geschilderde houten vakantiehuis op internet tegenkwam, wist ik meteen dat ik hier naartoe wilde. Ik nam eerst contact op met het team dat de Zweedse kerstmarkt in Groningen organiseert en toen ik een berichtje kreeg dat de data bekend waren, boekte ik meteen een week de Svea Stuga (Zweeds Huis). Zo konden we beiden mooi combineren. Toen we op vrijdagmiddag in Finsterwolde aankwamen, werden we hartelijk begroet door Gea. Zij leidde ons rond in de in Scandinavische stijl ingerichte Svea Stuga. De lampen en kaarsjes brandden al en ook was er kerstversiering aangebracht. We voelden ons meteen thuis. Een boeketje rozen, een welkomstbriefje en kanelbullar (kaneelbroodjes) deden er nog een schepje bovenop. Voordat onze bagage werd binnengebracht maakte ik snel een paar foto's. Op de website is Svea Stuga nog beter te bekijken en vind je uitgebreide informatie over het huis en toeristische tips.Wij hebben een fijne week gehad in Groningen en voelden ons thuis in Svea Stuga.

Informatie: https://www.vakantiehuisingroningen.nl/

7 opmerkingen:

 1. Het ziet er prachtig uit! Toch mis ik het licht van de Scandinavische landen, er hangt daar een andere tint in de lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist niet dat er zo'n prachtig Zweeds huis in het prachtige Groningen staat! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk huisje!! En dat in (het door ons geliefde) Groningen en ook nog vlakbij waar ons Wad- en Wierden pad eindigt. Goeie tip! Dat kan nog wel van pas komen bij de laatste etappes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dat een mooi huis heerlijk om in te wonen lijkt mij ook heel mooie foto`s heb je gemaakt gr. Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat idyllisch! En slimme combi, die markt lijkt me ook geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen