zaterdag 17 november 2018

Karlslunds Herrgård

Ten westen van Örebro ligt het landgoed Karlslunds Herrgård. Het landhuis dateert uit 1820. Er vinden tegenwoordig konferenties plaats en er worden bruiloften gevierd. Er is een restaurant en tijdens de zomermaanden is het café geopend.

Wij zijn 's morgens om 9 uur al op het landgoed en beginnen onze wandeling in het Engelse landschapspark. Het is nog heerlijk rustig, wij komen alleen een mountainbiker tegen.In het voormalige zuivelgebouw, daterend uit 1834, is een klein museum met o.a. het interieur van een boerenwoning en er zijn een aantal ateliers. 

Het landhuis ligt op een heuvel en via de terrasvormige tuin begeven we ons naar boven. Wij maken een ronde om het landhuis. Het is er nog stil.


Via een prachtige laan met bloemperken en  rododendrons, wandelen we naar een andere tuin.Allereerst passeren we de oude broeikas en daarna komen we bij de moestuin uit. Alles wat hier groeit wordt gebruikt in de keuken van het restaurant. In de 16e eeuw was Karlslund Hergård de plek waar groente werd verbouwd voor het kasteel van Örebro.

Naast de moestuin liggen volkstuintjes, maar deze zijn niet toegankelijk voor bezoekers.In het overige deel is een speciale tuin voor kinderen, met o.a. een doolhof, een tovenaarstuin, een prinsessentuin en een reuzentuin. Ook zijn er een aantal picknickbanken, dus een fijne plek voor gezinnen.Informatie:
http://www.karlslundsherrgard.se/

Op het landgoed zijn regelmatig ambachtslieden aan het werk en vinden er verschillende evenementen plaats, o.a. een kerstmarkt.
https://www.orebro.se/karlslund.4.71003a4d1528ca6d06a3370.html

8 opmerkingen:

 1. Wat een schitterend landgoed en helemaal geweldig om dat voor jullie alleen te hebben! (Nou ja, op de fietser na dan😉).
  In gedachten zie ik de bruidjes al lopen, wat een mooie plek om het daar te vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal het daar fijn wonen geweest zijn.. je bent in een eigen, zelfvoorzienende wereld. Die kindertuin is ook zo leuk, met al die fantasierijke toevoegingen. Een wilgenpad, de dieren op de brugleuningen... Erg leuk! En daar dan rond te wandelen op een mooie zomerdag, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het daar mooi! Misschien lijkt het nog wel extra mooi door al dat groen, terwijl wij nu bijna in de winter zitten...
  Prachtige foto's maakte je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig zeg! Ooo ik krijg gewoon zin om weer naar Zweden te gaan 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Do you know I love that former dairy building built into the side of the hill so much! Beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontdekken jullie toch altijd mooie plekjes! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen