zaterdag 2 juli 2016

Reersø en een kat zonder staart

Om dicht bij de kust te blijven, houden wij bij het vervolg van DE ROUTE zoveel mogelijk links aan. Op de wegenkaart zie ik dat er een schiereiland is, Reersø, het wordt onze volgende bestemming. In het dorp maken wij een korte wandeling. Er staan prachtige vakwerkhuizen uit de 17e eeuw, in één ervan is een hotel-restaurant gevestigd en in een ander een atelier. 

Het is rustig in Reersø, maar net op het moment dat er een auto passeert, steekt er een kat over. Gelukkig ziet de automobilist het dier en loopt het goed af. Als we de kat beter bekijken zien we dat de staart ontbreekt. Ik vraag mij af hoe dat zo gekomen is en heb medelijden met het dier. Later lees ik op het internet dat katten zonder staart heel normaal zijn in Reersø. Ze worden zo geboren. Het verhaal over de 'haleløse katte' kun je hier lezen:  http://www.reersoe.dk/katzen.html

Wij rijden door naar de haven van Reersø en wandelen daar wat rond. Bij een picknickbankje nuttigen wij onze lunchpakketjes. Vanaf Reersø rijden we via een andere route weer terug naar HET ZOMERHUIS in Kelstrup Strand. Omdat de vorige dag een lange reisdag was, brengen wij de rest van de dag luierend, lezend en handwerkend door in de tuin. 14 opmerkingen:

 1. Hoi Willy weer erg mooi, zo reis ik gezellig met je mee heerlijk die haven plaatjes vind ik altijd zo gezellig aan doen. Groet Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :D I had to read the story about the tailless cats. I had one as a girl. He was orange though.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Charming, quiet and beautiful this place is. Worth visiting!
  Greetings and a nice time further,
    Mia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om zo met jullie mee te reizen. Genieten hoor! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier in Drenthe woont ook een staartloze kat maar ze is geboren op het Isle of Man en meegenomen door dochterlief omdat ze verstoten was door moederpoes.
  Mooi is het daar waar jullie nu zijn. Gezellige vakantie
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Truus, ik had er nog nooit van gehoord. Las in het verhaal ook over het Isle of Man.
   Ik ben al weer thuis ;)

   Verwijderen
 6. Op de 5e foto zie ik het Ariadnehuisje. In de jaren 80 stond in de Ariadne een borduurpatroon van een opbergdoos in de vorm van een Deens huisje zoals op de 5e foto. Het ligt nog ergens bij de UFO's. Prachtig verslag weer. Je vorige blog ook. Wat een heerlijk verblijf.
  Groet,
  Dini

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De witte"vakwerkhuisjes" lijken wel een openluchtmuseum.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op deze bewolkte zondagochtend word ik blij van deze mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er is toch niets heerlijkers om te fotograferen, dan Deense havenplaatsjes.
  Mooi weer. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit zijn weer plaatjes om van te smullen, jullie hebben weer een mooie reis gemaakt en wat een prachtige huizen op de foto....ik geniet er altijd van...lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook al weer zo mooi hier! Die vakwerkhuizen blijven zo charmant! Ik kan me helemaal voorstellen dat je plaatjes bleef maken ;o) Ben benieuwd naar het vervolg, leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk! Ik wist wel van een kattentras zonder staart, maar dat ze daar veel voorkomen is wel bijzonder. Ik vind die daken daar ook zo mooi, met die "houtjes" erop. En die bootjes, of ze ook typisch Deens zijn weet ik niet, maar ik associeer ze er wel mee, Deense bootje, heel fotogeniek!

  BeantwoordenVerwijderen