maandag 18 juli 2016

Per veerboot van Helsingborg naar Helsingør

Op de heenreis naar Zweden maken wij de oversteek vanaf Denemarken meestal via de Öresundbrug. Op de terugreis nemen wij ook wel de veerboot van Helsingborg naar Helsingør, die vaart elke 20 minuten. Als je het op- en afrijden meerekent, sta je binnen een half uur op Deense bodem. Wij kopen ter plekke een ticket. Een enkele reis kostte ons dit jaar 490 Zweedse Kronen (ongeveer 52 euro, voor een auto kleiner dan 6 meter, in de periode juni  tot en met augustus). Dit is ongeveer gelijk aan de kosten voor de Öresundbrug. Het was prachtig weer tijdens de overtocht. Bij slecht weer rijd ik ook liever via de brug.
Dit zeilbootje wijzigde van koers nadat het gewaarschuwd werd door getoeter van de veerboot.


Als wij in Denemarken aankomen, rijden wij meestal langs de Strandvejen. Dat is de weg langs de kust in zuidelijke richting. Aan de éne kant staan prachtige huizen en aan de andere kant is er zicht op de Öresund. Onderweg passeren wij verschillende mooie plaatsjes. In Rungsted bezochten wij al eens het KAREN BLIXEN MUSEUM.  Als je de Strandvejen blijft volgen kom je uit in Kopenhagen. Wij pakken vlak voor Kopenhagen de snelweg.

10 opmerkingen:

 1. De reis naar Zweden is al een belevenis op zich, genoeg moois te zien! Ik heb net ook nog even genoten van je vorige post, prachtig!!

  Fijne avond!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook wij maakten vroeger vaak gebruik van deze oversteek per boot, waar dan ook vaak een
  trein meeging. Het probleem was vaak een lange wachttijd en daarna, ondanks de korte
  overtocht, was ik bijna altijd zeeziek en blij om weer op de vaste wal te staan. Ik vind de brug
  dan ook een grote vooruitgang, plus dat we daarbij het eiland Fyn aandoen, waar ik erg
  van houd!
  groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n bootreis maakt de vakantie nog specialer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb nèt een uurtje Zweden 'gedaan' op jouw blog. En genoten!
  Als wij naar Zweden gaan hebben we alleen een internet verbinding nodig en
  Jouw blogje, wat een bron van informatie, dank voor alle ideetjes en uitgebreide info.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze oversteek nog nooit gemaakt. Voordat de brug er was, heel heel lang geleden, de oversteek per boot van Malmo naar Kopenhagen. Geen goede herinneringen. Kreeg blaasontsteking en heb elk openbaar toilet van Kopenhagen bezocht. Motorpech in de buurt van Bremen op zaterdagmiddag. Liftend naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh mooi! Wij gaan eigenlijk altijd over de brug (hebben nu ook zo'n abonnement). Wel in Helsingborg geweest in april.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om een keer te zien. We zijn nog maar een keer in Denemarken geweest via de brug. De boot is een goede optie. Bedankt voor de info.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Strandvej is zo'n mooie weg, je ziet de prachtigste huizen en de leukste plaatsjes. Dat is echt vakantie. Het Karen Blixen Museum is zeker een aanrader. Ben er geweest, maar ga graag nog een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! Wij gaan altijd met de brug, nog nooit aan gedacht het eens met de boot te doen. Maar het aanblik van de haven en de boot is wel vertrouwd, in Noorwegen moet je ook regelmatig een boot nemen, dan houdt de weg gewoon op, haha. Ligt eraan waar je bent natuurlijk. Dat museum dat is toch van de dame in de prachtige film Out of Africa, gespeeld door Meryl Streep. Ook nog nooit geweest... we hebben nog wat te doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen