woensdag 20 juli 2016

De sluizen van Berg

De afgelopen jaren hebben wij al veel sluizen van het Götakanaal gezien. De sluizen van Berg kunnen wij nu aan het lijstje toevoegen. In Berg bevindt zich het grootste sluizencomplex van het Götakanaal. In totaal zijn er elf sluizen die tezamen een hoogteverschil van 29 meter overbruggen. Zeven sluizen aaneen overbruggen een hoogte van 18,8 meter en twee keer twee sluizen overbruggen de resterende hoogte. Het was jammer dat er niets te doen was, ons bezoek aan deze sluizen was dan ook van korte duur. Bij de andere sluizen in het Götakanaal verbleven wij altijd langer. 

Andere berichten over het Götakanaal kun je HIER en HIER lezen.

foto: gotakanal.seInformatie: http://www.gotakanal.se


5 opmerkingen:

 1. Oh, zo mooi die sluizen. Geweldig om het schutten te volgen. We hebben er heel veel gezien. Iedere keer reden we een stuk verder. Één keer lagen er kano's in de sluis. We zagen ze zakken tot zeker wel een meter of zes. We bleven maar kijken, konden er geen genoeg van krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh......heerlijk vond ik het om het afgelopen half uur virtueel aan het water te zitten en de bedrijvigheid gade te slaan via foto's en informatie.
  Interessant gebeuren met al die sluizen,boten en bediening.

  Moest wel even in mezelf grinniken bij het lezen van reacties in de vorige posten die over de sluizen gaan,iedereen heeft het over regen,storm,verlangen naar de zomer,zin in vakantie etc.
  Nou........het is zover en ik zit met ramen en deuren dicht en zonneschermen uit met ventilator op standje vier binnen.

  Fijne dag,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij komt deze sluis ook voor in een verhaal van Sjowall en Wahloo. Het Gothakanaal staat er bekend om. Leuk om te kijken. Gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk deze verhalen over het waterleven.... Maar wat een sluizen. Ik vind er eentje per dag al genoeg....*Ü*....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, indrukwekkend zeg, wat een hoogteverschil. Hoeveel sluizen zijn er in totaal? Hebben jullie het doel ze allemaal een keer gezien te hebben?

  BeantwoordenVerwijderen