maandag 4 februari 2019

Museum Vikingburcht Trelleborg in Slagelse

Vlak bij Slagelse, op het eiland Seeland in Denemarken, bevindt zich de Vikingburcht Trelleborg. Hier zijn de bijzondere overblijfselen van een ringburcht van rond 980 na Christus te zien. In deze burcht waren destijds 16 langhuizen gesitueerd. Eén langhuis heeft men aan de hand van archeologische vondsten nagebouwd en ingericht. In de vakantieperiode kun je de Vikingen in hun dagelijkse leven meemaken. Wie het leuk vindt, kan zich ook verkleden als Viking. Voor de echte liefhebber van de Vikingen is er in  de maand juli een Viking Festival.




















Informatie: https://natmus.dk/museer-og-slotte/trelleborg/

4 opmerkingen:

  1. Volgens mij ben ik hier ooit geweest, maar zou het na moeten zoeken. Mijn zus wilde in die vakantie alles zien wat met Vikingen te maken had. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een toeval zeg. Ben op dit moment bezig in het boek De Jomsviking en daar wordt nu net deze burcht genoemd, Trelleborg, slavenburcht. De burcht die door slaven is gebouwd. In het boek verbleef Sven Gaffelbaard daar, de burcht die gebouwd is door zijn vader Harald Blauwtand. Geweldig om dan de foto's hier te zien. En dan is de toegang gratis. Deze plek komt zeker op de lijst om een keer te gaan bezoeken. Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben hier ook zo genoten, vooral van het meedoen in het nagespeelde dorp!

    BeantwoordenVerwijderen