In Leksand, in het landschap Dalarna, staat Leksands knäckebröd fabriek. Zoals je op de eerste foto kunt lezen, is de fabriekswinkel elke dag geopend. Wij bezochten de winkel en kwamen niet met lege handen naar buiten, maar toch met minder dan de Zweden, want die eten dagelijks knäckebröd. In de winkel is een informatiebord met de geschiedenis van het bedrijf, hierover is op de website ook te lezen. Knäckebröd wordt kort gebakken op een hoge temperatuur, het bevat weinig vocht en is daarom lang houdbaar. Vroeger bakte men alleen het ronde knäckebröd met een gat in het midden, dat werd bewaard aan een hangende stok boven de keukenkachel.
Deze foto heb ik extra toegevoegd om te laten zien hoe het knäckebröd werd bewaard. |
Sinds enkele jaren is de knäckepizza populair. Lekker en snel gemaakt! Op de website staan verschillende variatiemogelijkheden.
Very interesting. This is not something I am familiar with.
BeantwoordenVerwijderenDie pizza, geweldig. Al geprobeerd? Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderen@Dientje, ja die hebben we geprobeerd. Smaakt lekker!
Verwijderen