donderdag 7 februari 2019

Korsør By en Overfartsmuseum

De Grote Beltbrug dateert uit 1998 en is de verbinding tussen Nyborg op Funen en Korsør op Seeland in Denemarken. (In 1996 hebben wij bij Nyborg staan kijken naar de aanleg van de brug.) Tot 1998 werd de oversteek van 18 kilometer per veerboot gemaakt. In Korsør is in het oude fort het Overfartsmuseum gevestigd. Het museum werd geopend begin jaren tachtig en het vertelt de geschiedenis over de schepen en veerboten in de Grote Belt. Mijn man wilde het museum graag bezoeken en ik ben met ietwat tegenzin meegegaan. Ik dacht dat het alleen over veerboten zou gaan, maar er is ook een gedeelte over Korsør in vroeger tijden. Wij vonden deze combinatie erg leuk en interessant. 





























Informatie: http://www.byogoverfartsmuseet.dk/

5 opmerkingen:

  1. Wow, dat is allemaal heel interessant! Wat een mooie themakamers hebben ze daar ingericht. Mooie locatie en dan toch voor iedereen interessant. Schitterende gebouwen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk museum lijkt mij. Daar zijn we niet geweest vorig jaar, maar wel in het stadje. Wij vonden het leuker dan verwacht, en misschien moeten we nog eens gaan, o.a. voor dit museum.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk al die kamers, vooral die met het groene bloemetjes behang!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, dat is mooi ! Die oude interieurs en spullen....prachtig !

    BeantwoordenVerwijderen