zondag 9 februari 2020

Vakantie in een souterrain






Eén van de vakantiehuizen in Zweden waar wij meerdere keren verbleven, is die op een eiland in de buurt van Stockholm. Het eerste jaar dat wij daar zouden gaan logeren, kregen wij kort voor aankomst een berichtje van de eigenaresse dat het huis nog verhuurd werd aan mensen die op het eiland een huis lieten bouwen en nog niet af was. Zij vroeg ons of wij in het souterrain (incl. keukenblok en badkamer) van haar huis wilden verblijven, dan konden de andere huurders in het vakantiehuis blijven en hoefden zij niet al hun spullen te verslepen naar de kelder. Na het zien van de foto's konden wij daar wel mee akkoord gaan. De jaren daarop, als wij er weer wilden verblijven, vroegen we niet naar het vakantiehuis, maar steeds weer naar het souterrain. De slaapbank werd zelfs vervangen voor een echt bed en in de hal werd een zithoek gecreëerd. Wij voelden ons daar helemaal thuis. 



Het souterrain bevindt zich aan de voorkant van het huis en het terras grenst aan de prachtige tuin. Vanaf het terras is er uitzicht op zee en het tegenoverliggende eiland.  Er varen regelmatig boten voorbij. 





Aan zee (gescheiden door een weg) bevindt zich nog een tuin met een aanlegsteiger en een terras. Dat is een fantastische plek om te vertoeven. In de verte varen de cruiseschepen voorbij. 



Elke avond nadat we gegeten hadden, maakten we een wandeling over het eiland en vergaapten ons aan de prachtige huizen en keken naar de voorbijvarende cruiseschepen. 



Wij hadden ook heel veel geluk met dit huis wat betreft de huur. Als ik bij andere vakantiehuizen op het eiland kijk, dan komen die op het tienvoudige uit. In 2014 verbleven we de laatste keer op het eiland, wie weet komen wij er nog eens terug en mogen dan weer gebruik maken van het souterrain.

foto artikel HD se (in het midden het huis met souterrain dat wij huurden)


6 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk souterrain om vakantie te houden, lijkt mij ook heerlijk om te wonen mooi land.

    Gr An

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fantastische plek, ook de inrichting. Daar wordt je al blij van. Ik kan me voorstellen dat je daar nog weer eens naar toe wilt. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldige oplossing en wat een prachtige omgeving om vakantie te vieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. P R A C H T I G E plek en souterrain. Wat een geluk dat jullie het vonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Al heb ik het vakantiehuis niet gezien......
    ........dit souterrain is een fantastisch alternatief om je vakantie door te brengen, binnen en buitenshuis!

    Groet,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eerst dacht ik 'dat zal donker zijn... in de kelder'... maar gelukkig hadden jullie wel zicht op de tuin! Wat een mooie accommodatie. En heerlijk al die uitstapjes, het is er zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen