zondag 16 februari 2020

Oset och Rynningeviken Natuurgebied bij Örebro

Het natuurgebied ligt aan het Hjälmeren (een meer) ten oosten van Örebro, in het landschap Närke. Aan het einde van de 19e eeuw toen er hongersnood heerste in Zweden, werd de waterstand van het meer verlaagd om zo extra landbouwgrond te creëren. De grond leverde echter slechte oogsten op. Er kwam een militair oefenterrein, een vuilnisbelt en industrie. Het militair oefenterrein en de industrie vertrokken. De vuilnisbelt werd bedekt en de grond in het gebied werd schoongemaakt. Er werden weilanden en draslanden gecreëerd. Het is een gebied geworden waar veel dier- en plantensoorten leven. Aan recreatie werd ook gedacht, er zijn wandel- en fietspaden.  Dit prachtige natuurgebied bezochten we in juni 2012. Wij hadden er heerlijk weer bij, dat maakte het verblijf nog fijner.Informatie:
https://www.orebro.se/kultur--fritid/natur--parker/natur---kulturreservat/oset--rynningeviken.html
http://naturenshus.se/
LOCATIE

8 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig gebied. Ik vind de gebouwen ook heel mooi gemaakt, past echt daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er rustig en prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad een prachtig gebied. Ook in andere jaargetijden, in de winter wordt er bv geschaatst. Tja deze winter dus niet. Er rijdt een bus vanuit Örebro naar toe en "Naturens hus" is een gezellige plek om te eten. Of om te picknicken, overal grillplaatsen. Ook diverse vogel-uitkijkplaatsen.
  Je kan er op meedere plekken goed parkeren, maar het is ook goed per fiets te bereiken. Een prima plek om te bezoeken. Goede tip! Groet, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zwanenmeer.........gelukkig geen stervende zwaan maar één en al nieuw jong leven,fantastische foto's met een zee aan natuurlijk licht waar het blauw van water en lucht bijna in elkaar versmelten.

  Groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This is gorgeous! I especially loved seeing the swans. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat weet jij toch veel leuke plekken. En als je daar dan bent, is er ook zoveel moois te zien. Heerlijke plek lijkt me dat. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo lief die donsjes en prachtige foto's weer zeg.................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's! En die donzige eendjes... smelt!

  BeantwoordenVerwijderen