donderdag 1 februari 2024

Weerzien met Arild

Tijdens ons verblijf (2022) op het schiereiland Bjäre (Skåne) maakten we ook een uitstapje naar het naastgelegen schiereiland Kullen (Skåne). Het vissersplaatsje Arild ligt daar aan de voet van de Kullaberg. In 2013 bezochten we het voor de eerste keer. Ik verheugde mij op het weerzien met deze idyllische plaats. De eerste keer parkeerden we de auto aan de rand van Arild in het hoger gelegen deel en wandelden naar het lager gelegen deel. Onderweg hadden we prachtig uitzicht op de huizen, tuinen, haven en de baai van Skälderviken. Deze keer parkeerden we de auto iets dichter bij de haven en maakten een minder uitgebreide wandeling. We zagen toch weer veel, o.a. de haven en de prachtige houten huizen. Nu ik de foto's van beide keren terug zie, word ik er weer blij van. Wat een prachtige plaats is Arild!
Informatie:
https://hejtjorven.blogspot.com/2013/08/arild.html
https://arild.se/om-arild/
https://hejtjorven.blogspot.com/2013/10/kullaberg.html

4 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je ons laat mee genieten... maar die plankjes op het rietendak... weet jij waar die voor zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Willeke, dit deel van Zweden behoorde vroeger bij Denemarken en daar komt deze nokafwerking oorspronkelijk vandaan.

   In Denemarken zie je veel oplossingen van dik frutsel- of rommelriet of stro of hei, dat door het gewicht van kruispalen, ongeveer 60 cm afstand van elkaar op zijn plaats wordt gehouden. In Denemarken is het nu nog onder boeren traditie om kruispalen te gebruiken. (Bron: IJsselhoeven.nl)

   Verwijderen
 2. Prachtig plaatsje. Mooie huizen, vooral die vakwerkhuizen. Was er veel veranderd sinds het 1e bezoek? Jouw reactie op de oude en huidige foto’s doen vermoeden van niet. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen