woensdag 28 februari 2024

Naar Slussens Hamn en Töllås Fårgård
Vanaf het landschap Skåne reizen we verder naar het landschap Bohuslän. We logeren daar een week in een vakantiehuis aan de Havstensfjord. Op zondag doen we het rustig aan. We rijden naar het vlakbij gelegen eiland Orust, dat via een brug te bereiken is. Onze eerste stop is bij Slussens Hamn. Het is een prachtige plek. Nadat we daar wat rondgewandeld hebben, rijden we naar de schapenboerderij Töllås Fårgård. Hier zijn we al eerder geweest. Bij deze schapenboerderij is ook een leuk winkeltje mooie producten en koffie/taart loket. De vorige keer was het te koud om buiten te zitten, maar deze keer is het aangenaam weer. Bij de moestuin zijn vele zitjes, daar zoeken we een plekje uit en genieten van koffie/thee en worteltaart. We nemen ook nog een kijkje in het winkeltje en bij de schapen.                                                                                                                  
Töllås Fårgård Gårdsbutik en koffie/taart loketVakantiehuis Töllås FårgårdInformatie:
https://www.stromssamfallighet.se/omradet/#smabatshamnen
https://fargard.se/
https://hejtjorven.blogspot.com/2015/08/tollas-fargard.html

5 opmerkingen:

 1. Liebe Willy, was für ein wunderschöner Ort, das sieht ja fantastisch aus. Ein Idyll. Ich bin begeistert und würde am Liebsten auf der Stelle dorthin reisen.

  Liebe Grüße
  Kerstin und Helga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh wat ziet dat er allemaal goed uit zeg. Prachtige foto's
  Jullie hebben je goed vermaakt daar.
  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die huisjes….. geweldig! Zo sfeervol. Volgens mij las ik eens dat jij ook van de boeken van Astrid Lindgren houdt. Eind maart verschijnt op Netflix een nieuwe serie van Ronja de Roversdochter. Volgens mij is de serie in Scandinavië opgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen