vrijdag 12 augustus 2016

Brosarps Backar en Bondrumsgården

Wat doe je als je door het heuvelachtige landschap van Brosarps Backar (landschap Skåne) rijdt en je ziet ineens op één van die heuvels mensen naar de top lopen? Dat wil ik dan ook! Er is een grote parkeerplaats, dus snel de auto parkeren en lopen. Vanaf de top hebben we prachtig weids uitzicht, zelfs de zee is te zien. De gele stippen in het gras zijn paardenbloemen en sleutelbloemen.


Nadat wij even in hogere sferen hebben vertoefd, gaat het verder naar Bondrumsgården in Fågeltofta. Bondrumsgården is een vierkante vakwerkboerderij. Het oudste deel dateert uit 1767. Naast een stal zijn er gebouwen voor landbouwwerktuigen, gereedschappen, weefgetouw en huishoudelijke attributen. Het woongedeelte heeft mijn voorkeur. Tot 1924 werd dat ook nog bewoond. Op de binnenplaats liggen kinderkoppen van verschillende grootte, dat loopt niet fijn.Informatie:
http://brosarp.se/brosarps-backar/
http://www.alboharadshembygdsfor.se/

Informatie over de ballen:
http://hejtjorven.blogspot.nl/2016/08/singlade-bollar.html

7 opmerkingen:

 1. what a wonderful place you saw to stop at to visit. I love seeing old homesteads and the old clothing, the old things they used in their kitchens. The weaving is beautiful too

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat weer genieten Willy, prachtig daar!!

  Lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hebben die oude huizen toch een aantrekkingskracht op ons. Heel mooi. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer bijzonder. Het lijkt wel of het gebouw een ' ruggegraat ' heeft !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brosarp ziet er bekend uit, maar daar zijn we niet geweest zag ik. De boerderij is geweldig. Hoe kom je toch zulke leuke dingen tegen?

  BeantwoordenVerwijderen