vrijdag 11 maart 2016

Nationaal park Stenshuvud

Stenshuvud ligt tussen Kivik en Simrishamn, in het landschap Skåne, vlak bij de zee. De 97 meter hoge heuvel is van verre al te zien en beslaat een groot deel van het park. Vanaf het bezoekerscentrum volgden wij de wandelroute naar de top. Het was zonnig en bewolkt, daarom gingen de paraplu's mee. We hielden het gelukkig droog op deze route. Door het zonlicht zag het jonge bladerdek er extra prachtig en fris van kleur uit.Het uitzicht vanaf de top is prachtig. Bij goed weer kun je zelfs het eiland Bornholm zien.

gele dovenetel


Toen we bij het eindpunt van de wandelroute waren, besloten we om ook nog naar de zee te wandelen. We moesten nu wel even gebruik maken van de paraplu's. wildemanskruid


paardenbloemen en sleutelbloemen

vleeskleurige orchis?

Na het wandelen namen wij nog een kijkje bij het bezoekerscentrum. De informatieruimte was leuk ingedeeld, maar de teksten waren helaas alleen in het Zweeds.


Over Stenshuvud zijn vele sagen en legenden bekend. Zo zouden er reuzen, trollen en andere vreemde wezens zijn. Het verhaal konden wij niet verstaan, maar de figuurtjes waren schattig.

Informatie:
https://www.sverigesnationalparker.se/en/choose-park---list/stenshuvud-national-park/visitor-information/


Kaffestugan Annorlunda bevindt zich vlak bij de ingang van Stenshuvud.
Informatie: www.kaffestuganannorlunda.se

13 opmerkingen:

 1. Leuk boswandeling met verschillende doorkijkjes en een mooi uitzicht aan de top. De laatste foto vind ik prachtig, een leuke manier van een Sage neerzetten. gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wederom mooie foto's en heel afwisselend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Ik hou van verhalen..jammer dat jullie het niet konden verstaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie plek met de oude bomen en de zee op de achtergrond. Leuk te zien dat het figuurtje rechts op de laatste foto Hollandse houten klompen draagt !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke foto's en al dat groen...het spat bijna van het scherm af ;-).

  Fijn weekend Willy. Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie wandeling door het bos en eindigend aan zee, prachtig!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is prachtig licht groen, heel apart.Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Naam klinkt ergens bekend, maar hier zijn we volgens mij niet geweest. Ik heb nog even op Google Maps gezocht en snap eigenlijk niet dat we die gemist hebben. Erg mooi daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke boswandeling met een vleugje zee ;o)
  Ik heb weer genoten, dank je wel!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat prachtig! Ik vraag me altijd af waarom zo'n Zweeds bos zo anders aanvoelt als hier bij ons.. Nu weet ik het, het komt omdat er trollen en reuzen wonen ;o) Die missen wij hier natuurlijk! En die foto van dat Wildemanskruid, zo bijzonder in het wild. Erg mooi Willy!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig! Al dat frisse groen is een weldaad voor de ogen. Dan voel je dat het tijd is om de kale takken hier in te ruilen voor takken met blaadjes.
  Fijne zondag nog, geniet van het lente zonnetje!

  BeantwoordenVerwijderen