maandag 15 februari 2016

Vimmerby

Vimmerby is een klein stadje midden in het landschap Småland (Zweden). Astrid Lindgren werd er in 1907 geboren. Zij groeide er op en had haar eerste baan bij Vimmerby Tidning. In 2002 overleed Astrid Lindgren en werd ze in Vimmerby begraven.

In Vimmerby en omgeving deed Astrid Lindgren inspiratie op voor een aantal van haar boeken. Het themapark "Astrid Lindgrens Värld" en het informatiecentrum/geboortehuis "Astrid Lindgrens Näs" zijn druk bezochte bezienswaardigheden. In de omgeving van Vimmerby zijn ook de filmlocaties van Emil en Bolderburen, deze plekken zijn ook te bezoeken. (HIER kun je er meer over lezen.) Foto's van Vimmerby ontbraken in het berichtje over de DOCUMENTAIRE ASTRID LINDGREN, maar hier volgen ze alsnog.

Wij hebben Vimmerby een aantal keren bezocht. Het was telkens weer fijn om er rond te wandelen. In het oude raadhuis aan het marktplein is het toeristenbureau gevestigd, er tegenover staat het Stadshotellet. Tijdens ons eerste bezoek, in augustus 2007, stonden er op het marktplein tijdelijk drie rode minihuisjes van Bolderburen. Het bronzen beeld van Astrid Lindgren, een ontwerp van kunstenares Marie Louise Ekman, stond er toen nog maar net. 

Augustus 2007.

September 2013.

Mei 2015.
Informatie: http://www.vimmerby.com/

17 opmerkingen:

 1. Erg leuk om 2007, 2013 en 2015 te zien. Mooie plaats ook. Heb er weer veel zin aan om er naar toe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om bij haar aan tafel te zitten en ja leuk die ramen vogeltje buiten en poezenbeest binnen!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig om bij Astrid Lindgren aan tafel te zitten!
  Fijne week, groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om via jouw foto's even terug te zijn in Vimmerby. Het blijft grappig hoor, om ze te zien en te zeggen 'hé, daar ben ik geweest!'
  En die laatste foto's.....daar viel jouw oog dus ook op. Toch prachtig hoe mensen de moeite nemen om van een blinde gevel iets moois te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zat je daar gezellig aan het tafeltje, het beeld lijkt trouwens erg goed.
  De geschilderde ramen zijn leuk gedaan.
  Prachtige foto's weer, laat je boeken maken je blog?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Marjan, daar is geen beginnen aan met die hoeveelheden foto's die ik plaats.

   Verwijderen
 6. Wat een heerlijke foto's weer Willy, het blijft altijd genieten bij jou. Die minihuisjes, wat zijn die schattig en het beeld van Astrid is prachtig. Zoveel jaar later ziet het er nog steeds heel erg mooi uit.
  Fijne nieuwe week,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Genieten van zo'n mooi tochtje. Ik geniet altijd van de kleurige huisjes, vraag me dan ook steeds af waarom we niet vaker die kant op gaan. Ik geniet dan voorlopig maar weer van jouw blogjes. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie foto's daar wil ik ook graag nog eens heen. Misschien dit jaar? :-))
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een post over Astrid Lindgren doet het bij mij altijd goed, aangezien ik Pipi Langkous nog steeds heel erg leuk vind. Wat een prachtige lokatie is dit weer.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige serie ! Erg leuk, die huisjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een lief plaatsje... Was weer een heerlijk uitstapje zo op de vroege morgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pipi was heel erg leuk.Wat mij opvalt is dat het zo schoon is op straat, leuke plaats Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ziet het er toch prachtig uit ! Ik zou er zó naar toe willen !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie foto's! Als ik de rode huisjes zie, moet ik altijd denken aan Madieke van het rode huis. Dat verhaal kan ik in zo'n huisje situeren, ik zie het bijna voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Krijg altijd last van enig heimwee als ik jou zweedse foto's bekijk. Vimmerby is zo lekker zweeds en zo gezellig. Nu al weer lang geleden dat ik er was maar de herinnering blijft en worden door je berichtjes weer tot leven gewekt.
  Bedankt voor deze nostalgie-trip.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke reeks, zo door de jaren heen. Mooi beeld van Astrid Lindgren en die dame die bij haar aan tafel zit, dat ben jij??! Wat leuk om een gezicht bij je blog te hebben :) Wat ik ook mooi vind is dat het graf zo eenvoudig is. Dank je wel voor deze rondtoer!

  BeantwoordenVerwijderen