zondag 21 februari 2016

Arboga

Hans, van het blog Zweden, schreef een verslag over de plaats Arboga in het landschap Västmanland. In 2012 zijn wij er ook geweest. Van de foto's die Hans plaatste, herkende ik maar enkele plekken. Waarschijnlijk zijn we vanaf hetzelfde punt gestart en hebben we daarna verschillende routes gewandeld. Hans heeft ook twee kerken bezocht, wij hebben ze amper van de buitenkant gezien. Het zijn de Heliga Trefaldighets Kyrka en de Sankt Nicolai Kyrka.
Dwars door Arboga loopt de rivier Arbogaån. Langs een deel van de noordelijke oever is een wandelpad.Na de wandeling dronken we koffie bij Café Stadsgården. Toen ik er rondneusde om foto's te maken, zag ik dat er ook spulletjes te koop waren. (Het is mij niet helemaal duidelijk of het nog steeds geopend is.)

Ik kon het niet laten om even bij een makelaar in de etalage te kijken. Jädersbruk Herrgård, uit de 14e eeuw, met maar liefst 21 kamers, was verkocht. Nu zie ik op de website dat het een ecologisch landgoed is, met een café, restaurant en winkel. Als we nog eens in de buurt van Arboga komen, is dat een bezoek waard.

Informatie: www.jadersbruk.seBlog Hans:
http://blogzweden.blogspot.nl/2016/02/steden-arboga.html
http://blogzweden.blogspot.nl/2015/12/heliga-trefaldighets-kyrka-arboga.html
http://blogzweden.blogspot.nl/2016/02/sankt-nicolai-kerk-arboga.html

Informatie: www.arboga.se

16 opmerkingen:

 1. Wat ziet het er toch onwijs gezellig uit daar huizen in leuke kleuren, gezellige koffie/thee huizen leuke winkeltjes gewoon een heel fijn sfeertje straalt het uit. Ik kan me voorstellen dat jij gek op dat land bent Willy, prachtige foto's genieten met hele grote G. Bedankt dat ik met je mee mocht op reis. Groet Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig om te zien dat Hans een ander deel van de stad heeft vastgelegd dan jij. Mooi dat wandelpad langs de rivier. Zo leuk dat de café's altijd (denk ik) in huiskamerstijl zijn ingericht, daar zit je echt 'gezellig'. Zouden de Zweden dat woord ook kennen?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn gie gekleurde huizen toch mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh what a lovely tour you have given us.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om even mee te mogen lopen! Ik smul van alle prachtige houten huizen en de typisch Zweedse sfeer! Wat is het toch mooi daar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Elke keer lees en bekijk ik weer met plezier je verhalen en foto's. De kleuren van de huizen en de sfeer...ik blijf het mooi vinden hoor.

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is inderdaad een heel ander Arboga dan wij gezien hebben :-). Erg leuk jullie kant te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat weer mooi om te zien, zon'n mooi sfeertje he.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het kan bijna niet zweedser. Prachtige foto's
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi,

  Ik ben voor de 1e keer op je blog. Ik ben zelf nog nooit in Zweden geweest maar wat ziet het er daar lekker rustig uit! Heerlijk die zachte kleurtjes! Ik kan me voorstellen dat je er weg van bent.
  Ik meld me aan als volger!

  Groetjes Marieke
  rustiekbijmariek.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk de fotoos te zien! Vorig jaar was ik er nog in okt/nov,mijn zweedse vrieden wonen er vlakbij dus daar doen ze de boodschappen. Over 2 jr kom ik er al 40 jr,heb ze toen ik 18 was leren kennen.Deze zomer ga ik weer maar dan gaat mijn man weer eens mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige serie. Vooral de huizen......schitterend !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezelligheid...en geen zwerfvuil te zien op de foto's! En wat is het daarbinnen ook gezellig! Zo leuk die oude spulletjes!
  Lieve groet uit Urk

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die auto's prachtig zo voor de gevel. Hadden we maar iets meer van deze prachtkleuren in Nederland :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En wéér een fantastisch theehuis voor mijn lijstje. Je weet, ik reis het liefst door Zweden van taartje naar taartje.

  BeantwoordenVerwijderen