woensdag 20 januari 2016

Café Skyttepaviljongen in FalunIn mei 2013, dus inmiddels al weer bijna drie jaar geleden, bezochten wij café Skyttepaviljongen. Het uit 1907 daterende skyttepaviljongen was, zoals de naam al doet vermoeden, vroeger een schietpaviljoen. Het gebouw werd, nadat het niet meer als zodanig dienst deed, gekocht door de familie Malm. Het werd verplaatst naar een prachtige plek in het natuurreservaat Lugnet, ten noordoosten van Falun (in het landschap Dalarna in Zweden), en deed er jaren dienst als café waar je o.a. terecht kon voor een kop thee of koffie met iets lekkers. In 2015 stopte de familie Malm met de werkzaamheden. De nieuwe eigenaren hebben er nu een kookstudio gerealiseerd. Helaas is er geen gelegenheid meer om even koffie en thee te drinken. Toch wil ik nog graag de foto's plaatsen die ik in en rondom café Skyttepaviljongen heb gemaakt. Op de website van het voormalige café Skyttepaviljongen tref je oude foto's aan die de geschiedenis van het schietpaviljoen weergeven.
Informatie: skyttepaviljongen.se

17 opmerkingen:

 1. Oh Willy, wat ontzettend fijn om je hier weer te zien!! Ik heb je echt gemist, maar kon me ook wel goed voorstellen dat je een periode nodig had, waarin je niet blogde.. Gelukkig ben je er nu weer en meteen met zulke mooie foto's! De sfeer in deze woning is zo authentiek en mooi, daar word ik óók heel blij van :) Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je er weer bent!! En hoe, met een prachtige reeks foto's. Die blauwe tafel, die zou ik zo wel mee willen nemen. En bedankt voor je tip over Boer Kip (zie mijn reactie op mijn blog). Fijne dag nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had je ook al een hele tijd gemist, weer mooi om je verslag en foto's te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je er weer bent, Willy...ik lees je posten altijd graag en ben er blij om dat je de draad weer hebt opgepakt! Wat een mooie foto's weer, het is een prachtig land!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze ken ik nog niet, gaat meteen op mijn lijstje als ik Falun bezoek. Ziet er gezellig uit
  Fijne avond groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om weer even mee te mogen genieten met een stukje Zweden. Jammer dat er geen thee met lekeers meer te krijgen is.....zullen we er een keer gaan koken samen ?
  Ik dacht van de week weer aan je en wil je graag een mail sturen met een vraag ( die komt binnenkort) want ik heb de familie zo ver dat we al een stuk op weg gaan richting Zweden.........deze zomer willen we naar Denemarken (Yes !). Dus ontvang graag tips......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je er weer bent. Wat vreselijk jammer dat dit niet meer in gebruik is als cafe. Echt weer foto's om bij weg te dromen.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Willy fijn dat je er weer bent, soms is een blogpauze heerlijk heb ik zelf ook een keer gedaan maar ik vind het hartstikke leuk om weer eens van al dat moois te zien van jou hand. Altijd genieten die prachtige foto's van jou heel mooi pand en ja dat zal best jammer zijn dat je er geen koffie meer kan drinken maar gelukkig heb jij de mooie foto's nog die je dan weer met ons kan delen bedankt. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk weer een fotorijke blogpost van je!
  Wat een heerlijk plekje, wat jammer dat je er geen thee meer kunt kopen...
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Willy, wat fijn dat je er weer bent! Ik hoop dat alles goed met je gaat?
  Heerlijk om weer even met je mee te mogen naar opnieuw een prachtige plek in Zweden. Jammer dat het inmiddels geen (thee)café meer is, maar gelukkig zijn er de foto's nog om toch nog even te kunnen genieten. Dank je wel voor het delen.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat je er weer bent, heerlijk foto's! Ik hoop dat je oke bent? XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat fijn dat je er weer bent. Heb je blogjes... en dus jou.... wel héééél erg gemist.

  Lieve groet,
  Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dacht deze week nog aan je. Fijn weer wat van je te lezen.
  Wat een leuk ding, jammer dat we er niet meer van kunnen genieten.
  Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed dat je er weer bent ! Het is weer een prachtige serie en je doet me verlangen naar de zomer !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat je er weer bent. Prachtige foto's die rust uitstralen.

  BeantwoordenVerwijderen