dinsdag 17 december 2013

Meer uit Bolderburen

Na 6 jaar waren we weer terug  in Bolderburen (Bullerbyn in het Zweeds). Het zag er allemaal nog precies hetzelfde uit.  HIER kun je lezen over ons eerste bezoek. 

Bolderburen uit de verhalen en films van Astrid Lindgren. Bolderburen is een plek in Småland waar maar drie huizen staan, de Noordhof, de Middenhof en de Zuidhof. Er wonen zes kinderen of eigenlijk zeven, maar de jongste is nog te klein om mee te spelen. De kinderen beleven allerlei avonturen die zich afspelen in verschillende jaargetijden. Ze vieren Midzomer, Kerstmis, spelen in de hooiberg, vangen kreeften, vinden een schat, halen grapjes uit, maar gaan ook gewoon naar school.

In het echt heet Bolderburen Sevedstorp. De drie huizen worden gewoon bewoond. Toch waren er geen volwassenen en kinderen te bekennen toen wij het bezochten. Het was stil in Sevedstorp, alleen enkele toeristen kwamen we tegen. Het fotograferen voelde zo tenminste niet als gluren. Ach, men zal het ook wel gewend zijn.

Ik heb op de webcam van het naburige Vimmerby gekeken, daar zag ik dat er op dit moment nog geen sneeuw ligt. Deze winterfoto heb ik geleend van de website BULLERBYN, daar vind je ook informatie en meer foto's.

foto: website Bullerbyn

Van het boek "Winter in Bolderburen" heb ik twee exemplaren. Ik wil er graag één weggeven. Als je belangstelling hebt, laat dat dan in je reactie weten. Ik zou het leuk vinden als je vermeldt waarom je dit boek wel zou willen hebben. (Het boek is op 20-12-13 weggegeven!)
25 opmerkingen:

 1. wat een gezellig sfeerblogje, Willy, ik zit te genieten van de mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor deze post. Ik doe graag mij aan jouw give away, omdat onze dochter van tien boeken spaart van Astrid Lindgren. Zelf heb ik er laatst eentje in het Fries gevonden nl. Bernedei op Bollegea.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, i like it so!!!
  Many greetings from Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat boekje zou ik graag winnen zodat ik het op mijn beurt kan geven aan mijn collega Sasja die sinds vorig jaar met haar gezin in Vimmerby wooont en daar een leven aan het opbouwen is.
  Zelf ben ik ook gek op de boeken van Astrid Lindgren. Ook de sprookjes vind ik geweldig.
  Hartelijke groeten,
  Joke W.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Greetings to Lasse, Bosse and Lisa , Britta and Inga and last to Ole .
  I ♥ them all !!!!
  And I wish them a merry Christmas and many snow:) in Bullerbü

  Greetings from gitte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk weer Willy! :-) Boekje hoeft niet helemaal hierheen gestuurd te worden, ik vond het gewoon een leuke post! :
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke plaatjes. En leuk dat je op de plek geweest bent waar het boek over gaat. Ik doe graag mee. Ontzettend leuk om voor te lezen aan m'n dochtertje van 6. Ik houd van de eenvoud die uit de boeken spreekt, het spelen van de kinderen, hun avonturen. Ik weet zeker dat zij dat ook mooi zal vinden. En ja, de winterverhalen spreken op dit moment natuurlijk helemaal aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wil niet meedoen met je give away maar vind de rode huizen nog steeds mooi en die boom met die uitholling daar krijg ik spontaan fantasie van.
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Willy,
  Wat een heerlijke post met prachtige foto's van al die mooie huisjes. Wat moet het heerlijk zijn om daar rond te lopen, een heel bijzondere ervaring! Ik doe niet mee met je give away hoor, heb geen jonge kinderen meer en de verhalen ken ik eigenlijk niet. Ik ken alleen maar Pippi!
  Ik wens je een heerlijke dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. It is in Italian but I'd like your book to receive equally, I love the pictures that represent the countries of northern Europe. A warm greeting.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhh... wat een cadeautje op deze saaie morgen :) Heerlijk om even rond te lopen in Bolderburen! Weet je, dat ik onlangs toen ik griep had weer naar de dvd's heb zitten kijken.. heerlijk! Het boekje heb ik nog niet, dus maak ik graag een kansje. Dank je Willy voor deze heerlijke post!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoop dat je iemand heel blij kunt maken met het boekje. Ik vond het zo leuk om dit bericht te lezen en de foto's te bekijken, jeugdherinneringen kwamen weer boven, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi! Rode Latyrus, dat is iets om te onthouden! De huizen, het dorp en ook de holle boom en zelfs jij op de foto, erg leuk.
  Kram!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, wat prachtig hè. Je zal er maar mogen wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Willy, wat waren het mooie series altijd. Het heeft in ieder geval wel Zweden op de kaart gezet. Tenminste, ik dacht dan altijd "daar wil ik ook nog eens naar toe" . En idd, zodra ik een auto had was mn eerste vakantie naar Zweden. Was toen nog met de Torline. Vanuit Amsterdam geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Smäland zijn daar niet ook de opnames gemaakt van Emiel....ik vind het fantastisch daar en die foto in de sneeuw....geweldig....ik heb iets met dit land....misschien in mijn vorige leven....terwijl ik er nog nooit geweest ben....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtige foto's van een prachtige plek weer, het ziet er ook schitterend uit in de sneeuw.

  Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige plaatjes maar vooral die laatste met sneeuw echt voor deze tijd.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Willy,
  Wat een prachtig verhaal en schitterende foto's.
  Ik geniet er ontzettend van.
  Wie weet, ga ik ook eens die kant op.
  Goede dagen gewenst.
  Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een prachtig plekje is het toch, ik heb meteen weer even naar de filmpjes gekeken.
  Ik doe graag mee voor het boekje, om de plaatjes en om de sfeer. Ik vind de tekeningen van Ilon Wikland heel leuk.
  Maar zelfs zonder boekje is dit weer een leuk bericht, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Romantisch dat dorpje. Ik ken de verhalen niet maar het lijkt me leuk om te lezen over Bolderburen. Toch doe ik niet mee voor het boekje. Dat moet naar een kind gaan vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. geweldig... geen wonder dat hier verhalen ontstaan... zo ziet het er ook uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. oh ja... natuurlijk ook fijne feestdagen en een goed nieuwjaar... Hopelijk net zo creatief als afgelopen jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooie beelden echt romantisch daar zou ik mijn kleinkind heel gelukkig mee maken .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Marijke, helaas is het boek al weggegeven. Zie het bericht van 20-12-13.

   Verwijderen