dinsdag 3 december 2013

50 x 90 minuten met Inga Lindström in Zweden

Als er een film van INGA LINDSTRÖM geprogrammeerd staat bij de Duitse tv-zender ZDF dan zit ik op tijd voor de tv, of ik stel de video in zodat ik het op een later tijdstip kan bekijken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via SENDUNG VERPASST? de film te bekijken (tot een week na de uitzending).

De films van Inga Lindström zijn romantische verhalen met een happy end. Dat is niet de reden dat ik kijk. De films spelen zich af in Zweden, in de omgeving van Stockholm. Natuurlijk zijn de mooiste locaties gekozen, leuke stadjes, romantische kastelen en landgoederen, droomhuizen, stille meren en de scherenkust. Een aantal locaties uit de films hebben wij in onze vakanties bezocht, zoals TROSA, SIGTUNA en Stockholm (HIER en HIER).

Op de speciale website AUF DEN SPUREN VON INGA LINDSTRÖM kun je vele locaties bekijken.

foto: ZDF Arvid Uhlig


Zondagavond was ik 90 minuten in Zweden. De 50ste film van Inga Lindström werd uitgezonden. Dit keer was MARIEFRED aan de beurt als filmlocatie. Prachtige beelden werden getoond van het stadje aan het Mälaren. Het kasteel Gripsholm, de haven, het station en de prachtige natuur kwamen uitgebreid in beeld. Het woonhuis van de hoofdrolspeelster kwam mij ook bekend voor, het was de B&B IN MY GARDEN


De film van zondag is nog online te bekijken t/m zondag 8 december 2013.

De volgende film, "Feuer unterm Dach", wordt uitgezonden op zondag 29 december om 20.15 uur bij ZDF.  Het betreft Duitse acteurs en er wordt Duits gesproken.

Informatie over de Inga Lindström films: http://inga-lindstroem.blogspot.nl/

7 opmerkingen:

 1. Hoi Willy,
  Wat zou het leuk zijn als die films ook in Nederland uitgezonden werden. Wel met ondertiteling dan hoor, want mijn Duits in niet goed genoeg! Wij kijken nooit naar de Duitse televisie, we hebben niet eens een Duitse zender geprogrammeerd staan. Ik wens jou in ieder geval heel veel kijkplezier toe.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nederlands ondertiteld zou mij ook wel iets lijken, wij kijken alleen naar Duitse zenders als er voetbal op is, dat mijn man graag wil zien. Maar de films lijken mij prachtig, voor jou extra leuk dat je vaak iets zult herkennen waar je zelf ook bent geweest.

  Fijne avond! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip, ik ga kijken.
  Groetjes en een fijne dag Sonnja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Willy. Dankzij jouw tip heb ik gisteravond naar deze heerlijke film kunnen kijken. Ik zal toch eens meer naar de Duitse zender gaan kijken. Ik kijk veel naar de BBC.
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Willy I just enjoyed catching up on your previous posts.....I adored those homes! Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dankje voor de tip, meestal kijk ik deze films ook of neem ze op......altijd mooi en ik woon bij de duitse grens, dus duits is geen probleem.............groetjes riet(je)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Willy, ik hoop dat je nog jaren doorgaat met je berichtjes! Dit soort films mis ik vaak omdat ik te laat (of nooit) weet dat ze op TV komen en die Uitzending Gemist is me dan vaak weer teveel gezoek. Nu hoef ik alleen maar een linkje in te toetsen en mijn avond kan niet meer stuk. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen