vrijdag 9 maart 2012

Carl en Karin Larsson deel 3


We hebben HET HUIS VAN CARL EN KARIN LARSSON bezocht, maar er is nog veel meer te zien in Sundborn. We wandelen naar de kerk. De weg er naartoe ligt parallel aan de rivier. Vlak bij Carl Larsson-gården staat deze kleine waterkrachtcentrale, die door Carl ontworpen werd.
Onderweg passeren we het éne na het andere mooie houten huis, rood, geel of grijs. Bijna elk huis moet op de foto. Zelfs van de leuke brievenbussen die meestal in groepjes aan de weg staan maak ik foto's. Ze zijn allemaal zo fotogeniek. Wat een idyllisch plekje is Sundborn, Carl Larsson wist het al.
Er zijn twee antiekwinkeltjes waar we natuurlijk ook even naar binnengaan. Er is zoveel te zien, maar ik koop alleen enkele ansichtkaarten.We steken de brug over om een paar foto's te maken van het prachtige uitzicht. Hier is de rivier een stuk breder.
Nu snel weer verder. Onderweg zien we lantaarnpalen die ook een gebreid jasje aan hebben gekregen, dit i.v.m. een tentoonstelling in 2008.

 In het naast de kerk gelegen parochiehuis kunnen we de PORTRETVERZAMELING bekijken. Het zijn 12, door Carl Larsson geschilderde portretten van mannelijke dorpsgenoten.
Het interieur van de kerk van Sundborn is ook door Carl Larsson beschilderd.Op het kerkhof zien we het graf van Carl en Karin Larsson, de ouders van Carl, zoon Ulf (8 jaar) en zoon Esbjörn (37 jaar).


 Dit is nog niet het einde van het Carl Larsson verhaal.

28 opmerkingen:

 1. Eigenlijk stond ik op het punt om af te sluiten, maar de dag eindigen met een Zweedse post leek mij een veel beter plan. Wat zijn dat toch allemaal mooie droomhuizen, de één nog mooier dan de ander. En dan ook nog eens gelegen in een prachtige omgeving!

  Welterusten Willy :)! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht net, ga even reageren op je Larsson foto's. Kom ik terug en woeps... staat er ineens een nieuw logje bij. Heerlijk om de foto's terug te zien van het huis. de foto's van dit logje van de omgeving zijn ook erg leuk om te zien. Toen ik er was, regende het vreselijk en zijn Sundborn vwerder niet in geweest. Wel jammer. Fijn dat jij dan foto's laat zien. Ben ik er toch even bij geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love all the buildings.....but the the church is unbelievable those blue pews and the alter........so perfect.....I have never seen doors like those green ones...i would love them!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige plek is het daar. Huizen, natuur alles is mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat was het fijn om daar te lopen, alle herinneringen komen weer even naar boven!
  Ja het is daar schitterend

  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit me net te bedenken met hoeveel foto's je elke keer terug komt van zo'n mooie reis. Fijn dat het nog een vervolg krijgt.
  Liefs en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Willy wat mooi jou verhalen iedere keer. Echt genieten

  Ik waan mij in Zweden wijl ik niet overal ben geweest.

  Door jou verhalen weet ik veel meer over dit land.

  En de huizen geweldig !! Ik geniet iedere keer.

  Fijn weekend liefs José

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En dan neem je ons op deze grauwe grijze dag mee naar Sundborn, waar het zo ongelofelijk schilderachtig is, en de zon schijnt en ik weer helemaal vrolijk word...! Heerlijk Willy, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deel 3 is tot nu het mooiste. Net even gekeken waar Sundborn ligt en daar komen we redelijk in de buurt komende zomer. Wie weet gaan we er naar toe. Ik hoe het in ieder geval weer in gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een heerlijke serie over de familie Larsson. ik ben daar nu virtueel geweest, nu nog in hte echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, ik weet al waar mijn reisje in de zomer naartoe gaat ;O)….daar wou ik sowieso altijd al een keer heen…maar nu is het toch straks bijna om de hoek *lach*
  Fijn weekend, Willy!
  Groetjes,
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hai Willy! Wat een mooie fotos en wat een prachtige omgeving toch weer. Fijn dat je ons laat mee genieten van dit alles. Wat stralen die houten huizen toch een warme sfeer uit he?!
  Fijn weekend!
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke foto's ik wil echt een keertje die kant op, vind die huizen allemaal zo fantastisch,fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat mooi alweer! Ik stel me zo voor dat er bij ons in de straat zo'n rijtje mooie brievenbussen zou staan....na enkele dagen zit er gegarandeerd een plastic zakje in met hondenpoep, of er wordt als het donker is een rotje ingegooid...Op jouw foto's ziet alles er steeds zo schoon uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een verrassing; nog meer Carl Larsson. Heel boeiend. Ondertussen heb ik mijn CL buit gevonden: het boek Huize Zonnegloren zit er ook bij. Mocht je er nog belangstelling voor hebben laat mij dat even weten via de mail. Het was van mijn schoonmoeder; die verzamelde van alles. Daarom is ons huis nu zo vol; Je doet het niet zomaar weg en als ik een ander er plezier mee doen kan....
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hej Willy,
  Genoten heb ik van je verhalen en foto's van/over Carl Larsson en de omgeving waar hij woonde en werkte. Prachtig!!
  En dat op al die foto's de zon schijnt, m,aakt het alleen maar aantrekkelijker. Elke keer als ik deze site bezoek, is er weer een verrassing over Zweden. Dankjewel!
  Van die plaatjes binnenshuis heb ik een paar ansichten gekocht. Ik ben er zuinig op, weet niet waarom, maar ik vind ze mooi!!! Fijn weekend verder nog. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik moest even teruglezen en kijken Willy, wat een prachtige posten heb je gemaakt over Carl Larsson.
  Een prachtige omgeving en ik ben ook dol op die mooie houten huizen. Ook de kleuren, schilderingen en interieur in het kerkje van Sundborn is prachtig.
  Ik heb genoten van deze mooie posten en kan mij goed voorstellen dat jij je hart hieraan verloren heb.
  Fijn weekend en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben dus niet de enige die echt alles op de foto wil zetten, haha! Krijg je niet af en toe een zucht van je man, zo van: nee hè, het zal ook eens niet op de foto moeten? Mooi is het daar zeg! Die brievenbussen van de Kyrkvegen zijn echt prachtig, allemaal kleine huisjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. En je hebt er prachtig Larsson-licht bij. Alles komt even mooi uit zo. Dus ook in zijn tijd werd hij bewonderd zo te zien aan de kerkwerk. En dat hij al een zo jong kind verloren heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat is dit toch mooi. Die natuur en die huizen. En dan daar doorheen nog het verhaal van Carl.
  Heerlijk!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat ziet het er allemaal prachtig uit. Dank je wel voor de ontzettend mooie foto's van dito huizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat ziet het er allemaal mooi uit. Geniet van je foto's hoor.
  Ondertussen kijk ik ook aandachtig naar de zweedse huizen in deze serie. Het huis breien lukt goed maar ik blijf worstelen met de veranda. Op 1 van je foto's zie ik een piepklein uitbouwtje....dat moet misschien lukken.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat is het daar toch mooi! en die houten huizen zijn helemaal prachtig. gr. Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ben ik zomaar even op reis geweest, bedankt voor de prachtige foto's!!! Liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Prachtige foto's Willy!Heerlijk weertje was het zo te zien. Die blauwe lucht,mooi weer om foto's te maken.
  Wat weet jij er toch veel van!Lijkt me zo dat je er wel al heel vaak geweest bent!!

  Fijne week.

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Willemien, heel lief, maar ik heb het boek intussen al in mijn bezit. Misschien kun je er iemand anders nog een plezier mee doen.
  @Pauline, een veranda of uitbouwtje hoort er natuurlijk wel bij. Ik ben benieuwd.
  @Dank je wel allemaal voor jullie bezoek aan Sundborn.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een leuke serie over Carl Larsson en zijn vrouw Karin en hun woonomgeving. Ik heb al jaren boeken van ze in huis, maar zo op de foto's krijg ik er nog een beter beeld van. Ik heb een beetje het gevoel dat ik er nu ook geweest ben :)

  BeantwoordenVerwijderen