zondag 1 januari 2012

Pippi trui voor groot en klein

Welkom bij het eerste berichtje van Hej Tjorven in 2012. Ik hoop dat we samen een mooi blogjaar tegemoet gaan. Veel lees- en kijkplezier.

Aanvulling december 2012: Helaas bestaat de genoemde webwinkel in onderstaand bericht niet meer. Als je een (web)winkel in Nederland kent waar de pippitruien verkrijgbaar zijn, verneem ik het graag.

Martine Passchier startte in 2006, toen ze nog in Amsterdam woonde, haar webwinkel Blomma. Blomma betekent in het Zweeds "bloem" en "bloeien". Het assortiment van Blomma bestaat uit Scandinavische kinderkleding, speelgoed en handgemaakte artikelen. Martine is in 2008 met haar man en 2 kinderen naar Zweden verhuisd en kijkt daar rond naar nieuwe merken en artikelen voor haar webwinkel. Bestellingen worden vanuit Nederland verstuurd naar de klanten.
Toen ik op de website van Blomma aan het rondsnuffelen was zag ik dat het gezin in Lysvik (Värmland) woont. Afgelopen jaar zijn wij in Lysvik geweest, maar daar schrijf ik een andere keer over.

Foto Barbara Decré voor Blomma

Foto Barbara Decré voor Blomma


Nu weer even over de webwinkel van Martine. Ik was op zoek naar Pippi Langkous truien en die heeft Blomma in het assortiment. Voor grote en kleine Pippi fans. Een leuke stoere trui net als Pippi. Martine vermeldt dat de trui van 60% katoen en 40% acryl is gemaakt en niet kriebelt, dus heerlijk om te dragen, het hele jaar door. Als leuk extraatje bij de trui krijg je een kaart met een foto van Pippi in de trui. Op de achterkant van de kaart staat de tekst van het Pippi Langkous lied in het Nederlands en Zweeds. Er zijn ook mutsen met hetzelfde patroon .


Kijk ook eens bij de andere leuke artikelen van Blomma. Heb je vragen over de artikelen dan kun je Martine een  e-mail sturen. Martine heeft ook een BLOG, daar zag ik een foto van haar huis, een echt Pippi Langkous huis!

Foto's van Blomma.

27 opmerkingen:

  1. Hallo Willy,

    Allereerst bedankt voor je lieve reactie op mijn post van vandaag, voor jou en je gezin ook een sprankelend en gezond 2012 gewenst ...vol liefde, vriendschap en geluk!

    Afgelopen week zag ik toevallig dat er een film van Pipi op tv was en ik blijf haar films zó leuk vinden! Wat leuk ook dat Martine kleding à la Pipi maakt!!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil je bedanken voor je lieve reatie op mijn blog, en voor het nieuwe jaar natuurlijk ook voor jou heel veel gezondheid, liefde en geluk, dan kan 2012 niet meer stuk. Een sprankelend nieuwjaar toegewenst. En ik hoop weer een hoop over Zweden te lezen hier. Ik heb het afgelopen jaar erg van je blog genoten en hoop dat het komende jaar ook weer te doen. Zo mooi zoals jij over dat land kan vertellen elke keer weer volop genieten ga zo door. Een prachtig blog heb je en ik wil je dan ook een fantasties blog jaar toewensen. Maar boven alles geniet van wat er op je pad komt.

    Een liefdevolle groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar, dat we nog heel lang mogen genieten van je gezellige informatieve logjes!

    Met deze Pipi Langkous truien, krijg ik helemaal zin in het voorjaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze heeft een erg leuke kledinglijn

    Voor jou ook de aller- allerbeste wensen Willy voor 2012!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Willy wens jou en je dierbaren een Mooi, Creatief, Gezond en Blij 2012 toe. Erg leuk die Pipi kleertjes en het lijkt dat er steeds meer Scandinavische Kinderkleding hier verkocht wordt. Geen wonder want het is prachtig!
    Fijn Blogjaar,
    Lieve groetjes van huis tot huis, Anje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gezellig om weer een jaar met je mee te gaan lezen. Ik wens je en je gezin een gelukkig en liefdevol jaar.
    Wat een vrolijke kleurtjes bij het merk Blomma. De trui is ook prachtig.
    Ik heb de afgelopen vakantie maar wat vaak met oudste naar de sites met vakantiehuizen zitten kijken. Wat dat betreft zou ik zo mijn koffers willen pakken hoor.
    Liefs, Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wens je een heel gelukig en sprankelend 2012. Leuke foto's zijn het.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Willy, ik wordt gelijk helemaal vrolijk van het idee alleen al..een Pippi trui! Je zou er zo aan beginnen..
    Heel veel goeds voor jou en je gezin voor dit nieuwe jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Willy, dank voor al je goede wensen, en natuurlijk ook voor jou en je gezin: Gott nytt år! De Pippi trui vind ik helemaal geweldig, zou er zo zelf ook een willen hebben! Ergens in onze verkleedkist ligt nog wel een Pippi schortje, wat ik ooit voor de jongste genaaid heb... Lieve groet Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijke fris en fruitige pippitrui. Met de muts erbij is het een
    mooi setje.
    Een heel mooi jaar gewenst Willy.

    groet Heleni

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat enig, ik breide lang geleden een katoenen nachthemd/ochtendjas op de breimachine voor mijn jongste en die heeft ze echt tot op de draad versleten, ook met ingebreide kleurige strepen, dit doet er veel aan denken! Helaas geen kleine meisjes in de aanbieding! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat zou het toch leuk zijn om voor een kleinkindje deze trui te breien.... zucht. Maar die heb ik nog niet. Wat een leuke vrolijke kinderkleding.
    Ook ik wens jou en je gelieven een heel mooi 2012.
    En natuurlijk kom ik je dit jaar ook weer graag bezoeken op je mooie, informatieve blog!
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk dat je weer aan 't bloggen bent, Willy. Wel stil zonder die sfeervolle berichtjes die jij plaats. En, dit keer weer zo'n leuke. Die pippi-trui is top en de muts ook. Ga zo meteen even neuzen op de link naar blomma. Dank voor het delen en een gezond, gelukkig en creatief nieuwejaar toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik hoop dit jaar ook weer bij je te genieten en veel leuke dingen te zien en te lezen.
    Pipi Langkous. Daar genoten mijn kinderen ook zo van. Heerlijk, die snoet van haar. Lekker ondeugend.
    Op de kerstmarkt hier in de Broekerveiling kwam ik onverwacht een kraam tegen met allerlei Zweedse producten. Die herken je direct. De eigenaars wonen ook al in Zweden, maar komen af en toe voor zulke gelegenheden met spulletjes naar Nederland. Zweden trekt toch best veel mensen aan.
    Een heel fijn jaar Willy!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk Willy, dank je wel! Ik zal je ook gaan volgen, leuk!
    En natuurlijk het allerbeste voor 2012 en mocht je weer eens in Lysvik zijn, je bent altijd welkom!
    Groetjes,
    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Allereerst nog eens de allerbeste wensen voor dit jaar 2012.Fijn weer genieten van al jouw "uitstapjes" naar ons geliefde Zweden.
    Heb vroeger voor mijn dochters pippi-truien gebreid. Nu misschien maar weer voor Tilda.
    Kram
    Anje

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Allereerst voor jou natuurlijk ook de beste wensen voor dit nieuwe jaar!
    Wat een gave Pippi trui en ik heb gezien dat ze hem ook in grote mensen maten hebben. Het is wel een trui die bij mij past (ja, echt wel, ook al ben ik 63, hihi....) Nog even over denken.

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heel erg leuk Willy! Bedankt voor de tip en de allerbeste wensen voor 2012!
    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  19. O wat leuk een pippi trui, ik vind het een schatje en zou er zo zelf mee rond willen lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. wat een leuke trui!! ook zelf te breien lijkt mij. En dan in wol, ik ben een echt wolmens. Met die muts erbij..helemaal leuk!! Liefs, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Lieve Willy de allerbeste wensen voor 2012 en ja (zucht ) Pippi....ik leek vroeger een beetje op haar , met mijn (toen ) vuurrode haar, werd ook vaak zo genoemd.Ik zou bijna aan zo'n trui beginnen...
    Liefs
    Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Willy , de allerbeste wensen voor jou en je dierbaren voor het nieuwe jaar .
    Deze fotoreportage ziet er lekker fris en kleurig uit !
    Lieve groet ♥RINI♥

    BeantwoordenVerwijderen
  23. What a nice blog you have, Willy! I wish you a happy new year. /Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ik wil jou ook graag een jaar vol liefde, geluk en gezondheid wensen en dat het ook een heel mooi blogjaar mag worden!

    ik zit hier met een kop thee te genieten van jou vrolijke post, terwijl de wind raast om het huis en de regen tegen de ramen klettert..
    en Pippi Langkous.. daar genoot ik vroeger zo ontzettend van.. ik ga ven bij Martine kijken:)

    fijne week!
    lieve groet, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  25. @Allemaal bedankt voor de reacties en de nieuwjaarswensen.
    @Martine, succes met je webwinkel. Wie weet, tot in Lysvik.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. toevallig van de week nog pippi zitten kijken... zo leuk weer. die trui is fantastisch.. jammer dat ik nog geen kleinkinderen heb hihi want dan zou ik gelijk de pennen weer oppakken

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Allereerst god fortsättning van dit nieuwe jaar!
    Deze truien zijn hier geweldig populai! Tijdens het breicafé zit er altijd wel iemand met zo'n (zelfgebreide) trui aan of is bezig met een breiwerk met dit motief! Misschien ga ik ook nog eens ermee aan de gang. Het breit zo lekker weg!
    hej då
    Ria

    BeantwoordenVerwijderen