donderdag 21 maart 2024

Naar Fjällbacka, Hamburgsund en Bredvik

Fjällbacka is een mooie plaats aan de scherenkust (landschap Bohuslän). De Koningskloof, een grote rotskloof, is bekend van een scène uit de film Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren. Fjällbacka Murders van Camilla Läckberg speelt zich af in Fjällbacka en omgeving. Dit waren twee redenen dat we Fjällbacka in 2011 en 2015 bezochten. Tijdens het eerste bezoek zijn we door de rotskloof gelopen en via een trap bovenop de rotsen geklommen om van het uitzicht te genieten. Op Hemelvaartsdag 2022 zijn we voor de derde keer in Fjällbacka. Deze keer willen we weer bovenop de rotsen van het uitzicht genieten. We gaan via een andere route naar het begin van de trap, zodat we het gedeelte van de rotskloof over kunnen slaan (je weet maar nooit met Camilla Läckberg ;)  Als we bovenop de rotsen staan, worden we bijna omvergeblazen door de harde wind. Foto's maken kost mij veel moeite, want het toestel waait bijna uit mijn handen. We genieten van het uitzicht, maar we blijven hier niet lang. We zijn goed uitgewaaid en wat is het stil als we weer beneden staan. We wandelen nog langs de gasthaven en daarna laten we Fjällbacka weer achter ons.


Buste van actrice Ingrid Bergman  (zij bracht haar vakanties door in Fjällbacka)We rijden we naar het zuidelijker gelegen Hamburgsund. Hier zijn we nog niet eerder geweest. Een deel van de plaats ligt op het vasteland en een ander deel op het tegenovergelegen eiland Hamburgö. Een veerboot zorgt hier voor de verbinding tussen beide delen. Wij blijven op het vasteland en wandelen rond.


Op de terugweg naar het vakantiehuis komen we nog langs veel mooie plekken. In Bredvik aan de Bottnefjord stoppen we even. Hier had ik nog wel langer willen blijven. 

Informatie:
https://hejtjorven.blogspot.com/2012/07/fjallbacka.html
https://hejtjorven.blogspot.com/2017/03/terug-naar-fjallbacka.html
https://fjallbacka.com/
https://hamburgsund.com/ 

9 opmerkingen:

 1. Mooi is het daar! Momenteel lees ik ‘De zussen van Fjällbacka’ van Åsa Hellberg. Dat speelt zich meer dan 100 jaar geleden af. Heel anders dan de boeken van Camilla Lackberg, maar wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastic photos. Really a very beautiful place. Thanks for sharing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was für eine wunderschöne Gegend liebe Willy. Ich habe diese Fotos hier gerne angeschaut. Man bekommt gleich Fernweh.

  Liebe Grüße
  Kerstin und Helga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is het daar mooi! Die blauwe lucht, de prachtige witte houten huizen, het water...
  Een plek om vaker naar terug te keren! Ik heb weer genoten van je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I would have liked to walk through this rocky gorge...
  and the view from the top is simply incredible.
  Thank you very much for your photos.
  I wish you a happy Easter.
  A Hug from Viola

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Willy!
  I really enjoyed your pictures. I love the westcoast , brings me back to my last visit there. The sea and the coast is special, so beautiful. My grandmother lived at Finlands south coast in Hanko, I spent many scoolholidays there.
  Happy Easter ! Marika

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zo mooi daar en charmante huizen
  dank voor je bezoek bij mij

  BeantwoordenVerwijderen