zondag 31 maart 2024

Naar Eriksberg, de oude kerk van Bokenäs, Växthuset Ulvesund en Gustafsberg

Op de laatste dag van ons verblijf (2022) in het landschap Bohuslän staan er nog een aantal bestemmingen op ons lijstje. Allereerst rijden we via Eriksberg naar de oude kerk van Bokenäs. Het is een van de best bewaard gebleven Middeleeuwse kerken in Bohuslän. Tijdens ons eerste bezoek (2011) heb ik foto's gemaakt van het interieur, deze keer alleen van de buitenkant.

Hier rijden we over de Uddevallabrug op de E6 richting het zuiden. Bij de volgende afslag verlaten we de snelweg en rijden via een mooie route naar Växhuset Ulvesund. Het is een kleine familiekwekerij van zo'n 65 jaar oud met inmiddels de vierde generatie. De zomerbloemen staan nu keurig uitgestald klaar voor de verkoop. Daarnaast zijn er kruiden, vaste planten, fruitbomen, bessenstruiken en tuin gerelateerde producten te koop. Afhankelijk van het seizoen worden er ook lokaal geteelde groenten, fruit, honing en jam aangeboden. Van verder weg zijn er de Zuid-Europese specialiteiten als Italiaanse balsamicoazijn en Franse olijfzepen. De ruimte waar in de winter planten worden gekweekt, fungeert in de zomer als galerie en Växthuscaféet. Hier worden o.a. huisgemaakte lekkernijen geserveerd.Wij rijden verder naar Gustafsberg. Hier zijn we in 2015 ook geweest. Destijds waren er donkere wolken, maar bleef het wel droog. Deze keer weer wolken, maar de blauwe lucht is ook zichtbaar. Gustafsberg ligt aan de Byfjord, enkele kilometers ten zuidwesten van Uddevalla. Het is de eerste badplaats van Zweden. De villa's en andere gebouwen uit de 18e en 19e eeuw maken er een idyllische plek van. 

Informatie:
https://hejtjorven.blogspot.com/2012/01/de-kerk-van-bokenas.html
https://www.svenskakyrkan.se/bokenaset/bokenas-gamla-kyrka
https://ulvesund.com/
https://hejtjorven.blogspot.com/2015/08/gustafsberg.html
https://gustafsberg.se/

7 opmerkingen:

 1. Very interesting post, must have been an amazing trip. The photos are all impressive houses, sea, flowers, cemeteries. Glad I followed the blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you for sharing all those lovely pictures - they are a wonderful reminder of all those beautiful holidays we had in Sweden too.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi kerkje
  Prachtige bouwstijl, die villa's/huizen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige reis.
  Bedankt dat je mij meenam en voor de prachtige foto's.
  Het is een genoegen om daar te zijn.
  Viola stuurt je veel groeten.

  BeantwoordenVerwijderen