zondag 28 januari 2024

Wandelen bij Lervik en Vistorp en naar de loppis in Vejby

Bij het kleine haventje van Lervik aan de baai van Skäldervikern op het schiereiland Bjäre (Skåne) parkeerden wij de auto. We maakten een wandeling en hierbij volgden we een deel van het pad van de Skåneleden (een netwerk van wandelpaden in het landschap Skåne). We passeerden een bunker en hadden een ontmoeting met een kudde koeien. Daarnaast was er een prachtig vergezicht op de aan de overkant van de baai gelegen Kullaberg. Na enkele kilometers lieten we de Skåneleden achter ons om via mooie landweggetjes terug te lopen naar het haventje van Lervik. Op een bankje dronken we  koffie.


















Vanaf Lervik reden we naar het nabijgelegen Vejby. Daar namen we een kijkje bij de loppis (kringloopwinkel). Ik kocht een theedoek met een patroon van vlinders. Het was een cadeautje voor de eigenaresse van het vakantiehuisje Gäststuga Fjärilen waar we logeerden. Fjärilen betekent in het Zweeds de vlinder. 


Na het bezoek aan de loppis in Vejby reden we naar het haventje van Vistorp. Hier maakten we nog een tweede wandeling over de Skåneleden. 













8 opmerkingen:

  1. Wat leuk om weer meegenomen te worden op jullie verblijf in Zweden. Skate ken ik alleen van het kantklossen... ;)... Ze maken daar prachtig bandkant zonder er spelden bij te gebruiken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vergeet ik weer mijn naam te vermelden, maar ik ben het... Willeke van Annelein Design....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke omgeving, jullie waren er helemaal alleen op de wereld (dat lijkt tenminste zo op de foto's).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een perfecte omgeving om je vakantie door te brengen en mooie wandelingen te maken.Aan zwerfkeien geen gebrek daar en het licht maken je foto’s nog mooier van helderheid en kleur.Krijg bij het kijken naar je foto’s de neiging om diep in te ademen,de lucht is daar vast heel schoon.
    Groetjes,Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijk landelijke omgeving lijkt me dit... Een genot om daar te bivakkeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Moin Willy,
    danke fürs Mitnehmen in eine wunderschöne Gegend in Schweden. Die Kühe kommen mir so bekannt vor... 😍 und die niedrigen Häuser sind bezaubernd. Es muss herrlich sein, dort den Urlaub zu verbringen und Ihr habt so tolle Fotos gemacht. Was man alles aus den vielen Steinen machen könnte...
    Groetjes van Traudi.🍀

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig. Misschien kunnen wij dit jaar weer eens naar Zweden toe. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen