zaterdag 20 januari 2024

Kattvik en Båstad

De plaatsen Kattvik en Båstad liggen beide aan de baai van Laholm op het schiereiland Bjäre (Skåne). Wij bezochten eerst Kattvik. Kattvik is klein en heeft maar weinig inwoners. Wij hebben er tijdens ons verblijf niemand gezien, ook geen andere toeristen. Wij wandelden bij het haventje en over de zandweg langs de kust. Kattviks café was gesloten. Op het terras dronken wij onze meegenomen koffie op.












Het leugenaarsbankje van Kattvik


Enkele kilometers zuidoostelijker aan de kust ligt de kleine stad Båstad. Hier is een grote jachthaven en zijn mooie zandstranden. In de zomer en in de weekends is het er druk., maar op een doordeweekse dag in het laagseizoen is het rustig. 










De Mariakerk




Informatie:
https://bastad.com/

6 opmerkingen:

  1. It looks wonderfully beautiful (and peaceful). I find the name amusing. It resembles the Dutch Katwijk (a village on the North Sea). 🌊😄 The church ... nice. My blog: https://momentsfrozentime.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie schön es da ausschaut, wann ward Ihr denn dort?
    In Schweden war ich noch nie, mal schauen, ob ich es irgendwann mal schaffe.
    Dir einen schönen Abend, lieben Gruß
    Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Nicole, wir waren dort in der dritten Woche Mai 2022.

      Verwijderen
  3. Mooi gebied daar. Zijn wij ook in de buurt geweest. Mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Das sind ja wunderschöne Fotos, man kann den Frühling quasi riechen. Richtig kräftige Farben und eine tolle Stimmung hast Du da eingefangen.
    Liebe Grüße
    Manu

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi! Met schilderles probeerde ik de rode huisjes te schilderen. Dat is best lastig! Om het mooi te krijgen. Groetjes, Ms Blickie

    BeantwoordenVerwijderen