dinsdag 17 september 2019

Wandelen in de tuin van het zomerpaleis in Gråsten

In Gråsten staat het zomerpaleis van de Deense koninklijke familie. Als de familie er niet is, is de paleistuin geopend voor publiek. Het was eind mei toen wij er een wandeling maakten. Op verschillende plekken waren tuinlieden aan het werk. Voor het grasmaaien werden robotgrasmaaiers ingezet. In de voortuin werd het zwembad in orde gemaakt. De koninklijke familie was er niet, maar de koninklijke zwanenfamilie met kroost zagen we wel.Informatie:https://www.visitsonderborg.com/ln-int/grasten-palace-garden-gdk611356

Het was onze laatste vakantiedag en wij zaten die middag nog even op ons favoriete plekje aan de Flensburg Fjord. Daar trakteerden wij  onszelf op een heerlijk ijsje.

13 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig zomerverblijf. En een lekker ijsje op zijn tijd is ook niet gek. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig. Toen wij in Gråsten waren, was de koninklijke familie er en waren de tuinen gesloten helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kom ik ineens onverwacht weer bij jou terecht en zit ik weer onwijs te genieten van je prachtige foto's. Ik ben zo'n 14 maanden uit de running geweest. Ik zou een nieuwe heup krijgen, maar de operatie gaat niet door vanwege hart- en longproblemen. Dus nu aangewezen op pijnstillers, waar je niet vrolijk van wordt. Maar ja, ik doe het er maar mee. Ik hoop binnenkort hier weer wat vaker rond te kijken. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Corry, fijn om weer een reactie van je te zien. Wat vervelend dat je niet geopereerd kunt worden. Je slaat je er dapper doorheen. Tot snel en lieve groet.

   Verwijderen
 4. Wat fijn dat je er als bezoeker welkom bent als de koninklijke familie er niet is. Het ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn er deze zomer ook geweest helaas konden wij de tuinen niet bekijken omdat de koninklijke familie er was.Wel hebben wij de wisseling van de wacht gezien en tegen over het kasteel is een heel mooi cafeetje: det gamele apotek waar je heerlijk kon eten en koffie drinken ben je daar ook nog geweest?
  Het ijsje heb je vast bij annies kiosk gekocht of niet? dat was inderdaad een heerlijk plekje.
  Fijn zo'n verhaal brengt weer mooie herinneringen boven!
  Lieve groet Rita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rita, leuk dat jullie dan nog wel het wisselen van de wacht hebben gezien, dat hebben wij niet meegemaakt. Wij zijn ook niet bij het café geweest.
   Het ijsje kochten we bij een kraampje op een parkeerplaats, dus niet bij Annie. Misschien hebben we daar wel op hetzelfde bankje gezeten.

   Verwijderen
 6. Tja...snap dat de koningin geen zin heeft om de tuin bij te houden in haar zomervakantie maar vind het niet echt een koninklijke tuin. Ik heb ook altijd het gevoel dat de Deense koningin erg praktisch ingesteld is, dus snap het helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het een mooi slot en dito landgoed. Prachtig, daar zullen heel wat tuinmannen nodig zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is het daar mooi! Prachtige bloemen en wat heb je die roos mooi gefotografeerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een mooie foto`s in deze tuin heb jij gemaakt, ik heb er van genoten heb een hele tijd niet op bloggers gekeken wegens omstandigheden maar nu wil ik het weer op pakken want ik vind het heel fijn om te doen, ik heb zelf ook weer een blog gemaakt en hoop dat je die ook gaat bekijken , Lieve groetjes Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, dat is een mooie plek. Het paleis lijkt net zo wit als paleis Soestdijk :-). Ziet er goed uit, dat ijsje !

  BeantwoordenVerwijderen