vrijdag 15 maart 2019

Het kasteel Skokloster

Het kasteel Skokloster ligt aan het Mälarmeer in het landschap Uppland. Het barokkasteel werd tussen 1654 en 1676 gebouwd in opdracht van graaf en veldmaarschalk Carl Gustaf Wrangler. Wij bezochten Skokloster in april en september van hetzelfde jaar. De eerste keer wandelden wij buiten rondom het kasteel en namen een kijkje in de kerk. Tijdens ons tweede bezoek namen we deel aan een rondleiding in het kasteel en dat was zeer de moeite waard. Wij kwamen o.a. te weten dat de dakpannen in Nederland werden besteld. De graaf was een verwoed verzamelaar van o.a. meubels, tapijten, schilderijen, boeken, gereedschappen en wapens. Helaas zijn mijn foto's van het interieur van slechte kwaliteit, ik heb ze verwerkt in een collage.

Toen we na de rondleiding nog even bij het meer gingen kijken, zagen we een bruidspaar onder veel belangstelling te water gaan. De foto van de sprong in het water is helaas te wazig om te plaatsen.


Informatie: http://skoklostersslott.se/en

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kasteel en oh die bomen, schitterend!
  Een te water springend bruidspaar, het is vast een traditie. toch wel jammer om met zo'n mooie jurk het 'vieze' water in te gaan.... Nou ja, belangrijker is natuurlijk dat ze samen heel gelukkig worden en misschien helpt deze sprong daarbij ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een prachtig kasteel en wat een mooi geheel met de bomen. Ik zou er graag eens een kijkje nemen. Mooie fotocollage ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah dat bruidspaar in het water, hoe leuk!

  BeantwoordenVerwijderen