dinsdag 24 juli 2018

Nog twee chemo's te gaan

Lieve allemaal. Hartelijk dank voor de reacties op mijn vorige berichtje. Ze doen mij erg goed en zijn een steun tijdens mijn ziekte. Bij het lezen van de reacties kreeg ik even kippenvel, want ik besefte dat het echt over mij gaat.
Op 15 mei ging ik voor de tweede reeks chemo's naar het ziekenhuis. Het eerste ziekenhuisverblijf (vanaf 29 maart) duurde vijf weken, dus daar rekende ik deze keer ook op. Gelukkig had ik weinig bijwerkingen en was ik snel uit de dip. (De dip is de periode na de chemo's waarin de bloedwaarden dalen en de weerstand laag is. Beneden een bepaalde grens heb je bloed en/of bloedplaatjes nodig.) Na drie weken mocht ik naar huis. Op 19 juni startte de derde reeks chemo's. Een week later kreeg ik te horen dat ik al naar huis mocht. Ik moest wel drie keer per week naar het ziekenhuis om de bloedwaarden te laten controleren, want ik ging thuis de dip in. Gelukkig zijn de bloedwaarden niet te laag geweest en hoefde ik geen bloed en/of bloedplaatjes.
De artsen zeggen dat ik het volgens het boekje doe en zijn zeer tevreden. De beenmergpunctie tussen de derde en vierde reeks chemo's laten ze zelfs achterwege. Met deze berichten ben ik meer dan tevreden. Het geeft me ook weer moed voor de laatste loodjes. Morgen start de vierde (en tevens laatste) reeks van twee chemo's. Ik weet nu al dat ik vrijdag weer naar huis mag. Ook dan zal ik thuis de dip ingaan en moet ik weer drie keer per week voor controle naar het ziekenhuis.
Ik ben blij dat de chemo's en de ziekenhuisverblijven er bijna opzitten. Al met al heeft het dan zo'n vier maanden in beslag genomen. Gelukkig hebben de tussentijdse periodes thuis me elke keer erg goed gedaan. Het was ook steeds prachtig weer.
Ik zal de komende twee jaar ook nog regelmatig in het ziekenhuis te vinden zijn, want vanaf zes weken na de laatste chemo's start ik met medicijnen en zijn er controles van bloed en beenmerg.
Binnenkort wil ik het gewone bloggen ook weer oppakken.
Tot snel!

25 opmerkingen:

 1. Wat fijn dit bericht te mogen lezen, en vooral omdat het heel positief overkomt. Nog een lange weg te gaan.
  Wil je heel goede moed en sterkte wensen, en hoop weer de blog te lezen en de mooie foto´s.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn om te lezen dat het naar omstandigheden goed met je gaat en dat de chemo's goed aanslaan.
  Voor de komende twee alle sterkte gewenst en hopelijk wordt je er ook nu niet al te ziek van. Wel heftig allemaal, wat maak je dan veel mee in zo'n korte tijd. Hoop gauw weer iets van je te lezen, liefsxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt al heel wat achter de rug. Zo’n traject hakt er in. Hopelijk kun je nu opbouwen na de chemo. Ik wens je heel veel sterkte samen met je familie. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heftig allemaal, ik wens je heel veel sterkte, moed en kracht toe. Veel lieve woorden en schatten die je hier doorheen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Willy.
  Je vorige blogje heb ik gemist en ik schrok dan ook toen ik de titel van dit blogje las.
  Wat ontzettend naar voor je! (en voor de familie).
  Maar gelukkig lees ik dat het goed behandelbaar is en dat je zelfs het eind al in zicht komt. Wat fijn dat je lichaam zo goed op de chemo's reageert.
  Sterkte nog met de laatste twee en de bijbehorende dips. Voor daarna een spoedig verder herstel toegewenst.đŸŒ·
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte de komende tijd.

  Gr Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Willy,

  Heb je vorige bericht wel gelezen en ben er zeker ook erg van geschrokken,lag in die tijd zelf ook in het ziekenhuis waar ik af en toe 'n enkele blogpost las maar niet reageerde omdat een platliggende houding,veel pijn en onder de zware pijnstillers niet het meest ideale is om berichtje te tikken.
  Maar genoeg over mij!

  Gelukkig lees ik nou dat de chemo zijn werk doet en de behandelende artsen tevreden zijn en niet op de laatste plaats je eigen positiviteit.
  Terwijl je volgens mij toch een hele akelige en zorgelijke tijd doormaakt.

  Hoop voor jou Willy dat ze de ziekte onder controle hebben en houden.
  Wens jou en je naaste veel kracht en sterkte.

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Willy; wat fijn om je berichtje te lezen! Ik vroeg mij vaak af hoe het met je was. Fijn ook dat het allemaal goed verloopt en er goede hoop is! Gelukkig zijn d medicijnen en behandlingen steedsbeter. Ik wens je veel sterkte met de komende chemokuren; hou vol en hopelijk walt t mee en kom je weer in n wat rustigere tijd; liefs van fleur ( in de polder) ook al blog ik zelfniet meer; af en toe lees ik mijn favoriete blogjes nog wel; waaronde de jouwe! 😃💐đŸŒș🍀🩋

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dear Willy, I am glad you are making such great progress. You hold on! Almost there. I am praying for you Willy.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Willy, dat is een intensief traject waar je in beland bent. Wat fijn om te lezen dat je het naar omstandigheden toch goed maakt. Nu je wereld even zo klein is geworden is het fijn dat je van de kleine dingen kunt genieten. Ik hoop dat je na de ziekenhuisopname weer snel thuis bent. Het is tenslotte nergens zo fijn als in je eigen huis met je eigen spullen. Veel sterkte en een lieve groet, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Willy wat een verhaal, en wat fijn dat het zo volgens het boekje gaat. Ik hoop dat je het gauw achter je mag laten en je weer kunt richten op het 'gewone'leven. Sterkte met de laatste chemo's liefs Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh Willy...ik lees dit nu pas. (ben niet zo'n trouwe volger merk ik).. wat heb je een moeilijke tijd (gehad).
  Heel veel sterkte en beterschap natuurlijk. Ik hoop dat je je goed genoeg voelt om te genieten van alle goede dingen. En hartelijke groet. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Willy, goed te lezen dat de behandeling voorspoedig verloopt. Ik wens je voor de komende tijd nog veel sterkte en hoop dat je het bloggen weer gauw op kan pakken! Ik had je een kaartje willen sturen, maar ben je adres kwijt.... In ieder geval een lieve digitale groet van Sandra (63handysandy@live.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een goed nieuws zeg !!! Nog heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Poeh wat een verhaal zeg. Ik heb je vorige berichtje gemist en ben blij te lezen dat de behandeling goed verloopt. Ik wel je veel sterkte en wijsheid en hoop nog regelmatig wat van je te kunnen lezen.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Willy, het einde is dus in zicht, wat fijn voor je! En wat sla je je er goed doorheen zo te horen. Hopelijk heb je lieve mensen om je heen die voor je zorgen als het even wat minder gaat. Sterkte met de laatste loodjes, we denken aan je!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Allereerst heel veel sterkte! Ik had je eerdere berichtje gemist. Maargelukkig verloopt de behandeling voorspoedig. Moest wel een beetje glimlachen: ik heb zelf ooit kanker gehad en was altijd iedereen aan het troosten:” nee hoor’ het gaat best goed met me,” Zo was ik iedereen maar aan het geruststelllen. Ik hoop je weer snel op het blog te treffen met een mooi verhaal. Maar vooral met je prachtige foto’s.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lieve Williy, wat een positief bericht. Het einde komt nou in zicht. ik wens je veel sterkte met de laatste twee chemo's. Lieve groet Will

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel veel sterkte Willy.
  Lieve groet, Jeanny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lieve Willy, fijn dat er positieve berichten zijn. Veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Sterkte en een goed herstel toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Willy,
  Fijn om weer eens van je te lezen!
  Wat vreselijk dat je dit allemaal moet ondergaan al klinkt er wel hoop.
  Je bent nu al weer thuis van je laatste chemokuur,heel veel sterkte en hoop dat dit ook niet zo’n dip heeft.
  Een dikke knuffel,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hi Willy, I hope You are doing well, and that the 4th round of cemo will be easier than the first ones! I know it will be a challenge, but remeber that we are many of Your blog friends that are thiking of You! Hopefully you will write an other post very soon! Good wishes and hugs from Cathrine ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel veel sterkte en een goed herstel gewenst Willy..............liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen