dinsdag 9 mei 2017

Hallagården in Lekhyttan

Op een regenachtige zondag, eind mei 2016, reden we naar Hallagården in Lekhyttan/Vintrosa, enkele kilometers ten westen van Örebro in het landschap Närke. Hallagården was vroeger eigendom van een mijnbouweigenaar. Er zijn nu een B&B, een café, een winkel (o.a. wol), een dierenparkje en tentoonstellingsruimtes. Enkele jaren geleden stonden wij er voor een gesloten deur, maar deze keer was het geopend (ik had thuis op internet de openingstijden opgezocht). Buiten het hoogseizoen zijn de openingstijden beperkt tot zaterdag en zondag. De zaterdag was onze reisdag en daarom bleef alleen de zondag over.

We gingen meteen maar naar binnen om thee te drinken. Mijn man gaf de bestelling op en ik keek alvast bij de wol. We begaven ons naar het zitgedeelte op de eerste verdieping. Het was warm en knus.
In de schuren bevinden zich de tentoonstellingsruimtes. In één ruimte hangen oude foto's van Lekhyttan en staan o.a. enkele oude landbouwwerktuigen. In de andere tentoonstellingsruimte was een tentoonstelling van gebreide kledingstukken. handgemaakt

machinaal Gele Goudfazant
Informatie: http://hallagarden.nu

http://hejtjorven.blogspot.nl/2012/09/pauze-in-lekhyttan.html


9 opmerkingen:

 1. so very pretty - I love the shops with the yarn/wool and all those dishes and things. Such a rustic looking place just the kind I like

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love the café, the shop and the rare treat... the picture of YOU! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat weer een prachtig plekje in het mooie Zweden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig leuke combinatie. Heb dat al vaker gezien in Zweden (en Denemarken). Bewaren dit adresje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alles mooi. Klepbank, de deuren, de inrichting, de huizen zelf en zie ik ook nog onze kat liggen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi plekje. Wel een beetje nat !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De rode huizen blijf ik mooi vinden, allemaal dezelfde kleuren en toch allemaal anders. En de kat maakt het huiselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heerlijk voor-ieder-wat-wils plekje. Mét katten, aahh, wat een leuke foto van die rooie! En zo te zien krijg je gewoon een hele kan koffie! Leuke foto ook van jou (?) erbij!

  BeantwoordenVerwijderen