zaterdag 6 mei 2017

Even in FilipstadIk vind het leuk om tijdens een autoreis een mooie pauzeplek op te zoeken i.p.v. een parkeerplaats langs de weg. In Filipstad, een kleine stad in het landschap Värmland, parkeerden we de auto bij een parkje in het centrum. Wij wandelden langs het riviertje en kwamen bij Kjortelgården. Het is een B&B, maar er is ook gelegenheid om koffie te drinken. 
In hetzelfde gebouw is een hemslöjdwinkel gevestigd en in de tuin was die dag ook nog een kleine loppis (rommelmarkt).Ik werd verliefd op dit schattige Pippi-jurkje (maar heb het niet gekocht!).http://www.visitfilipstad.se/en/stay/kjortelgardens-turistboende-34735
http://www.kjortelgardensturistboende.se/
http://www.visitfilipstad.se/en

7 opmerkingen:

 1. you find such beautiful places to stop and visit on your wanderings. My husband and I are like that too when we travel. We normally travel in a small motorhome so must find a parking lot that will be large enough for a 24 foot motorhome with a car towing behind it. We like to find a nice park where we can have a picnic at a table outside and then take a walk around - or if we come to a nice small interesting town we will find a parking area sometimes have lunch in our small home and then get out and walk around the town looking at things.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op dat paadje langs het water hebben wij ook gelopen!!!
  De B&B/winkel hebben we gemist :-(
  Fijn weekend, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn we nog niet geweest. Erg leuk om er via je blog te zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar ben ik ook geweest! We huurden ooit een huis daar in de buurt en deden in Filipstad boodschappen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie houten huizen. En een heel fijn plekje om koffie te drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig leuke foto's de uitnodigende tafel met de verschillende stoelen, de ornamenten op de kachel??? de vijf armige kaarsenstandaard en kleedjes!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Sluit goed aan bij de nog enigszins Scandinavische sferen waarin in verkeer na de Scandinavische markt gisteren op Schokland. Goed idee om een leuk pauzeplekje te vinden ipv langs de weg. Tegenwoordig hebben we een mini-sleurhut achter de auto, dan doe je dat niet zo makkelijk meer. Maar ik onthoud het wel voor als de sleurhut thuis blijft ;)

  BeantwoordenVerwijderen