zondag 26 juni 2016

Openluchtmuseum LinköpingOns bezoek aan het openluchtmuseum in Linköping, landschap Östergötland, duurde veel te kort. Ik had er twee uur voor uitgetrokken tijdens een reisdag van het éne overnachtingsadres naar het volgende. Wij waren tijdens die  twee uurtjes wel even honderd jaar terug in de tijd. Wij wandelden door de straatjes, genoten van de oude houten huizen met tuintjes, snuffelden in de winkeltjes en bekeken enkele musea. Ondanks de bewolkte lucht bleef het, op een klein buitje na, droog. Wij aten onze boterhammen dan ook op een bankje in de buitenlucht op. Boerderij de Vallahof en de Vallamusea hebben wij niet bezocht. Voor ons is dit openluchtmuseum zeker nog een tweede bezoek waard, maar dan nemen wij er wel ruim de tijd voor. 

Het openluchtmuseum is het hele jaar geopend en gratis toegankelijk. De huizen zijn niet te bezichtigen, want ze worden bewoond. De openingstijden van winkels, musea e.d. staan op de website vermeld. In de zomervakantie worden in het openluchtmuseum verschillende activiteiten georganiseerd.

Informatie: http://www.gamlalinkoping.info/en
11 opmerkingen:

 1. Stel je voor: daar te wonen! En zelfs een kinderboekenwinkel.. Genieten van al die mooie plekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk! Ik heb direct gekeken maar denk dat het te ver bij ons vandaan is. :-(( XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat jullie niet veel tijd hadden, maar nu heb je wel een goede reden om terug te gaan!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! Openluchtmuseums vind ik altijd mooi, ze vertellen iets over de streek en de geschiedenis. Ook voor onze kinderen (7 en 9 jaar) vind ik het belangrijk, zo kunnen zij zien en leren over het verleden. Komende zomer hopen we Dan Gamle By in Denemarken te bezoeken, ik kan niet wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke wandeling door sfeervolle straatjes met prachtige huizen, bloesemende bomen,leuke nostalgische winkeltjes,uitnodigende terrassen en bankjes waar je graag even tot rust komt........en dan die nieuwsgierige mus die even komt kijken of men voor hem/haar nog kruimeltje op bord heeft laten liggen.

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Te bedenken dat wij hier langs zijn gereden en er niet eens, zoals jullie, een paar uurtjes voor hebben uitgetrokken!
  Het is niet vaak bewolkt in jouw Zweden, maar zelfs dan weet je er een prachtig uitstapje van te maken! Gelukkig ook hier weer met een kopje thee en ongetwijfeld ook een taartje. En dan wordt zelfs de afwas nog een mooie foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi dorp. En de foto met gebruikt serviesgoed vind ik de mooiste!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldig dorpje. Zou ik me gelijk thuisvoelen, zeker met dat ouderwetse winkeltje :-) Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, prachtig! Die gaat op mijn pinboard Travel To Go, voor als we weer een keer naar Zweden gaan. Dan wil ik dit wel graag met eigen ogen zien. Dank voor de prachtige rondleiding!

  BeantwoordenVerwijderen