dinsdag 31 maart 2015

Bij de sluizen van het Götakanaal

In 2007 bezochten we een aantal sluizen in het deel van het Götakanaal dat tussen het Vättern en het Vänern ligt. Bij DIT BERICHT OVER HET GÖTAKANAAL plaatste ik een aantal foto's van dat bezoek. Vorig jaar gingen we weer naar een aantal van die sluizen. Het was die dag bewolkt, maar desalniettemin hebben we volop genoten. Rond tien uur kwamen we aan bij Tåtorp, aan het Viken, dat is het hoogste punt. De sluizen moet men hier zelf bedienen en daar mag iedereen aan meehelpen. Er viel echter nog niets te beleven. Rechts naast het rode huis -helaas niet te zien- staat Tåtorps Café & Logi. Informatie: http://www.tatorp.se/Tatorp_Gota_kanal/Valkommen.html 
Bij Wassbacken is geen sluis. Toen wij daar aan kwamen rijden, was de schuifbare brug geopend voor een aantal bootjes. Vlakbij bevindt zich Wassbacken Café, Camping & Vandrarhem.
Informatie:  http://www.wassbacken.com/Onze volgende bestemming was Hajstorp Övre, daar zijn een aantal sluizen. Er lagen twee bootjes klaar om verder te varen, en er kwam een grote boot aan om de sluizen in te gaan. Hier konden we dus wel even blijven kijken. HAJSTORP CAFÉ & VANDRARHEM ligt direct aan de sluizen, het was helaas nog gesloten.

Toen we bij de sluizen van Riksberg aankwamen, was daar niets te doen. De grote boot bevond zich nog bij tussenliggende sluizen en daar mag je met de auto niet komen. Het zou nog wel even duren, dus reden we verder.
Bij Norrkvarn is één sluis en daar kwamen net drie bootjes aan. Er zijn nog meer sluizen in dit deel van het Götakanaal, maar na deze sluis vonden we het welletjes. 

Informatie: http://www.gotakanal.se/en/

11 opmerkingen:

 1. Leuk lijkt me om te zien!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was het maar weer weer om lekker op een bootje te zitten. Mooie plaatjes en alles is zo heerlijk fris groen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk veel foto's Willy! Peter en ik hebben altijd nog zin eens een stuk van het kanaal te doen. We hebben onze boot in Holland verkocht en zullen er dus een moeten huren. Dat is best peperduur. En dan de honden... Wie weet komt het er nog eens van, als ik deze foto's zie, als Peter ze zou zien...
  Groetjes, Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I also love Sweden, I've been once there and would like to return.
  Happy Easter!
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's. Bij sommige foto's vroeg ik me af of zo'n boot wel door de sluis paste.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd leuk, bij sluizen kijken. Die grote boot past er ook maar net tussen, het is wel een raar gezicht, net een reuze boot :) Mooie foto's! Fijne paasdagen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beautiful photos!!! Happy Easter. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het blijft altijd leuk om bij sluizen te kijken.
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen