zaterdag 22 maart 2014

Oldtimers in Eksjö

Als je in Zweden op vakantie bent, dan valt het je al snel op dat veel Zweden iets hebben met oldtimers. Niet alleen de Zweedse automerken, maar vooral veel Amerikaanse automerken. In heel Zweden zijn er evenementen voor oldtimers. Tijdens ons bezoek aan EKSJÖ vond er een oldtimerrally plaats. Hieraan namen alleen Europese automerken deel. Op het marktplein in Eksjö stonden alle oldtimers opgesteld.








Sune en Lillian Pettersson waren gekleed in jaren '50 stijl, passend bij hun oldtimer (de rode Volvo). Samen met de picknickbenodigdheden maakte dat het plaatje compleet. 



14 opmerkingen:

 1. Geweldig! Leuk dat jullie daar op dat moment waren.

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook dat zou wat voor mijn man zijn. Net als lapjes voor mij zijn oude auto en motoren iets waar hij warm voor loopt.
  Fijn weekend.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik loop zo achter met blogjes, dat ik wel lees, maar even zo een fijn weekeinden toe wil wensen
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Liefhebbers van oldtimers kom je in alle landen tegen en zodra de zon daar is in het voorjaar komen de mooiste exemplaren weer uit hun winterslaap onder het dekentje vandaan.
  Ook in Nederland zijn er honderden clubs van oldtimers(ik tel er al 300 op mijn lijst) die regelmatig een treffen hebben tijdens evenementen van tour en sportritten tot beurzen en shows.
  De eerste liefhebbers zagen wij enkele weken geleden al weer door de dorpen toeren in het glooiende Limburgse landschap en wanneer ze dan een stop maken en je ziet al die prachtige auto's naast elkaar staan trekt het bij menigeen aandacht en bekijks en komen de camera's te voorschijn.
  En zeker met zo'n opvallende rode ''Kattenrug'' PV444 die na de Tweede Wereldoorlog verschijnt en midden jaren '50 wordt dit model in Amerika geïntroduceerd,het werd een onverwacht succes,
  en niks leuker dan in de stijl uit die jaren gekleed te gaan.

  Onze zoon en schoondochter waren onlangs in Spanje en Italië en maakten verschillende foto's van oldtimers en hun chauffeurs die deel namen aan toertochten door het land,even foto via Whatsapp versturen omdat hij weet dat zijn vader ook groot liefhebber van klassiekers is.

  Fijn weekeind en lieve groet,
  Ger



  BeantwoordenVerwijderen
 5. Willy! Voor dit verhaal moet ik je extra bedanken, nl. ook namens mijn wederhelft!
  In onze garage staat een donkerblauwe ´Kattenrug´, een PV544 uit 1960. Aan rally´s e.d. doen we niet mee, de auto is jarenlang mijn ´boodschappenwagen´ geweest.....wel grappig iedere keer wanneer ik er in reed, me pas na vele blikken vanuit andere auto´s en van fietsers opeens realiseerde: o ja, ik rijd in de oldtimer! (je denkt toch: doe ik iets fout? hangt m´n sjaal buitenboord? ;-) )
  fijn weekend!
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Willy,
  Ik snap dat ook helemaal, die oudjes zijn gewoon prachtig! Vooral de exemplaren die jij hier op de foto gezet hebt... Er zijn er natuurlijk ook die ik niet zo mooi vind, smaken verschillen nu eenmaal. Ben is ook gek van oldtimers, maar dan van motorfietsen, hij heeft er zelf een aantal en er staat er eentje bij ons in de kamer uit 1952! Dat is nog een project hoor...
  En als je eens naar Malta gaat en daar een ritje met het openbaar vervoer maakt, zit je bijna zeker in een oldtimer want daar rijden nog heel veel heel erg oude bussen rond. De oudste die er reed toen ik er was (9 jaar geleden) kwam uit 1948...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh this was a fun post to browse through! I recognized a Peugeot circa late 1950's and a 4 horses power Renault, both similar owned by my Grandfather! Thanks for the memories! Marvelous automobiles!
  All the best,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk!! naast ons wonen een 8 tal studenten en 1 daarvan heeft ook een oldtimer...maar dan een oldtimer getergd door de tand des tijds ;) Het is echt een oude bak maar...hij rijdt er nog elke dag mee!!! Je bent wel gelijk wakker als hij m start maar echt zo vaak dat mensen van hun fiets stappen om een foto te maken. Leuk! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk he al die auto's. Toen wij in Zweden waren was er een oldtimer show in Rattvik er kwam geen einde aan. Prachtig! xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig leuk, al die oldtimers. Vooral als de mensen gekleed zijn uit de tijd van hun auto.
  Hier op het eiland is ook ieder jaar een oldtimer-rit in september. Het is ieder jaar weer genieten van de enorme lange stoet prachtige auto's en motoren en de mooie bijpassende kleding.
  Fijne zondag, groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We hebben wel vaak oldtimers gezien, maar nooit geen show in Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi al die oldtimers.
  Hier organiseren ze ook altijd zo'n dag.
  Maar dan met oude Amerikaanse oldtimers.

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 13. LEUK!!!! ohhh dit zou Pim helemaal geweldig vinden :-) de blauwe "truck"op foto 4 staat bij onze overburen op hun oprit :-) het zijn nieuwe buren en Pim is al even zgn een praatje gaan maken maar hij wou natuurlijk die auto even van dichtbij zien haha

  BeantwoordenVerwijderen