maandag 4 november 2013

Mölle

Vanaf de uiterste punt van KULLABERG rijden we via ELLENS CAFÉ IN RANSVIK naar Mölle. Mölle is een kleine badplaats aan de zuidkant van het schiereiland Kullen. De weg die ons naar Mölle leidt heet Italienskavägen. Waarom wordt snel duidelijk.Vlak voor Mölle gaat de weg over de steile helling van de berg en wordt het bochtig. Op een gegeven moment krijgen we dit prachtige uitzicht op Mölle te zien. Vanaf dit punt zullen al heel veel foto's gemaakt zijn.


Omdat het die zondag bewolkt blijft, en de weersvooruitzichten voor de overige dagen van de week beter zijn, besluiten we ons bezoek aan Mölle uit te stellen en rijden door naar ons vakantiehuis. Enkele dagen later gaan we alsnog naar Mölle.

Vroeger was Mölle een vissersplaatsje, maar aan het eind van de 19e eeuw ontwikkelde het zich snel als badplaats en trok het veel bezoekers, ook vanuit het buitenland, het was één van de eerste plaatsen waar mannen en vrouwen samen baden mochten. Gelukkig mag dat nu overal en is Mölle niet uitgegroeid tot een overvolle badplaats. Er zijn een aantal hotels.Op de foto zie je het Grand Hotel, het torent er bovenuit.In de kleine haven liggen de kleine bootjes.In de grote haven liggen de grotere boten.


Aan de haven zijn geen geen luxe eetgelegenheden en winkels, gewoon een havenkiosk, eettentje en Krimskrams (een souvenirwinkeltje).


Vanaf de haven in Mölle bekijken we de Kullaberg nu van een andere kant. Het oranje vlekje in de verte is het dak van Ellens Café in Ransvik.


Leuk filmpje Zweeds Filmarchief: http://www.filmarkivet.se/movies/badlif-vid-molle/
Informatie: http://kullabergsguiderna.se/en/

22 opmerkingen:

 1. Wat is het toch een prachtig land. Eigenlijk zouden Pim en ik er nog een keer naartoe moeten gaan maar we blijven steeds in Frankrijk "plakken"Ook prachtig...Maar ik denk dat Pim bij het zien van deze mooie foto's toch zal zeggen" moeten we ook naartoe Dees"
  Fijne week! liefs D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Fijn dat het kleinschalig blijft, dat geeft zo'n plaatsje zijn charme.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch ook een een korte vakantie aan de kust 'doen', altijd zulke mooie plaatjes van plaatsjes! Ik ben vooral heel blij met het webadres van het Zweeds filmarchief. Ik was daar zelf nog niet op gekomen.
  Dank je wel!
  Groetjes,
  Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's. Het ziet er een prachtige streek uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi de badkleding uit 1911 zie ik wel zitten dat verhult tenminste behoorlijk wat hahaha.
  Was weer leuk om te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijn gebied. weer. Wat heb je toch al veel gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterende foto's!
  Groetjes, RW & SK

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's laat je weer zien van een heel mooi gebied en zo'n prachtige blauwe luchten. Die zijn nu wel even anders van kleur:-)
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit ziet er geweldig uit en die blauwe luchten...zucht!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een heel lief dorpje lijkt mij zo tegen de helling geplakt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je ziet ook elke keer weer kans om iedereen helemaal verliefd te maken op Zweden. Zulke mooie foto's weer. Heb bij he lezen van jouw blog best vaak een beetje hemwee.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Willy,
  Wat een prachtig stukje Zweden laat je ons weer zien. Zonder de zonneschijn is het al mooi, maar met de zon is het echt verrukkelijk. Je zou je inderdaad zo aan de Middellandse Zee wanen...
  Genieten met een hoofdletter dus...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke plek. Houden we in gedachten. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu helemaal na het lezen van een boek van Hans Koppel. Bedankt voor de tip !!!

   Verwijderen
 14. Hej Willy!
  Very nice and cozy place!
  I love the images - It seems you had a lovely day - sunny and nice!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er weer heel vakantie achtig uit, ik wil ook hihi!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Willy, jullie hebben recht gedaan, met terug komen. Het blouw van de hemel en de zee is zo veel mooier. Leuke plaats met mooie havens!

  Groetjes
  Sigi

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Door al die mooie reportages van jou, krijgen we steeds meer zin om, weer naar Scandinavië te gaan. We gaan de laatste paar jaar eigenlijk uit gewoonte naar Frankrijk. Ook omdat onze dochter in België woont. Misschien komend jaar weer eens noordwaarts. Want we hebben daar mooie vakanties gehad.
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi weer, Willy!! Helemaal als je die zon, die blauwe lucht en het mooie badplaatsje ziet.. krijg je meteen zomerzin van ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gewoon weer genoten van je foto's en verslag. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Volgend jaar gaan we eindelijk naar Zweden!! Je begrijpt natuurlijk wel dat ik jouw hele blog van onder naar boven ga doorspitten.
  Groetjes Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik geniet vannje foto's, prachtig.

  Fijn weekend, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen