zondag 28 april 2013

Het lelijkste huis van Zweden

Dit huis kwam ik vorig jaar tegen op een Zweedse makelaarssite. Ik vond het meteen prachtig, totdat ik de foto's van het interieur bekeek. Het was totaal anders dan ik had verwacht, wat een tegenvaller. De foto's van de buitenkant van het huis bewaarde ik zodat ik er nog eens naar kon kijken.foto's: Carlsson Ring

Enige tijd later zag ik op een Zweeds blog hetzelfde huis. Het huis had in 2010 de hoofdrol gespeeld in de Zweedse tv serie "Sveriges fulaste hem" (Het lelijkste huis van Zweden). Het programma waarin het lelijke interieur van een huis een make-over krijgt, wordt gepresenteerd door het ontwerpersduo Simon Davies en Tomas Cederlund.

Tomas Cederlund en Simon Davies
foto: TV3

In het programma nemen de presentatoren geen blad voor de mond en wordt er ongezouten kritiek geleverd. Ik heb het programma bekeken en vond het op sommige momenten zelfs sneu voor de bewoners. Volgens mij was deze aflevering ook wel één van de meest spraakmakende in de serie. Toch moet ik eerlijk bekennen dat de make-over zeer geslaagd was. De bewoners waren er ook blij mee, maar volgens mij hebben ze het interieur weer in de oude staat hersteld.

Kijk maar! 
Het is wel duidelijk wat voor en na is. 

foto's: printscreens van de tv-uitzending

24 opmerkingen:

 1. De Jordaan in Zweden......dat gevoel krijg ik erbij ;-)!
  Je kunt er veel van zeggen, maar het zal zeker met liefde ingericht zijn!
  groetjes
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja aan de buitenkant een geweldig huis maar binnen in oef ik griezel ervan en net wat FLR zegt : de jordaan in Zweden of wat mensen weleens hebben in die woonwagens haha veel te protserig.
  gelukkig verschillen smaken :-)

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan de buitenkant is het geweldig. Maar de binnenkant. Je kunt je hier niet eens meer bewegen en wie maakt het schoon?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De inrichting van dit huis heeft wel een makeover nodig maar ik kan me ook voorstellen dat ,als dit je smaak is , je het snel weer in de oude staat terugbrengt. Onbegrijpelijk dat je zo kunt wonen want je kunt je niet wenden of keren met al die prullaria. Maar gelukkig: ieder zijn eigen smaak. Hele leuke post. Binnenkijken blijft leuk.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben vooral gecharmeerd van de aankleding van het toilet... Het is echt veel te veel prulletjes in elke ruimte! Stijl woonwagen is inderdaad de goede naam. Die mevrouw heeft vast elke dag de werkster in huis: steeds een kamer per keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. What a home tour to wake up too.....beautiful and I loved the story! Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het wel geweldig, dat iemand zo zijn eigen smaak heeft, en dat dan ook weer terug brengt. Gewoon je eigen gang gaan en je eigen smaak volgen, niet de terreur van de designers volgen. (hoe mooi ik dat ook vind) In mijn jeugd hadden de buren van mijn ouders net zo'n soort ingericht huis, en hun dochtertjes zagen er ook als poppetjes uit. Je kon j er niet bewegen, en wij, als buitenkinderen op een dorp, wisten nooit hoe snel we weer naar buiten moesten.
  De buitenkant van het huis vind ik erg mooi. Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezeur met de inrichting. Je richt het in naar eigen smaak. Vind het wel meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I have really enjoyed the video Willy!
  It has given a couple of idea as well!

  Thank you for sharing the story!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oej, dat is schrikken, maar Gerda heeft ook zóó gelijk! En Hans Hegeman een beetje ;-)

  Nu ga ik de video zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ieder zijn smaak natuurlijk, maar ik vind 't gezellig rommelig bij deze mensen binnen. Niet echt lelijk. Ikzelf kan niet zo goed tegen 'rommel' maar bij een ander vind ik 't altijd wel gezellig staan. Volgens de binnenhuisarchitecten, klopt van onze inrichtingen tegenwoordig helemaal niks meer.
  Het huis aan de buitenkant vind ik écht super.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn geval is het ook niet :)) Van de buitenkant wel.
  Ik denk dat zijn mensen geweest, die (te) veel geld hadden
  en alles gekoopt hebben wat duur is. Maakt niet uit of
  alles bijeen past.

  Fijne zondag avond
  Groetjes
  Sigi

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Smaken verschillen...dat blijkt wel weer. Ik denk dat je wel weet voor welke versie ik zou gaan ;-).

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gruwelijk lelijk, het is een kunst dit voor elkaar te krijgen!
  Groet De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind het wel herkenbaar. Tijdens mijn huizenzoektocht heb ik een hoop lelijke volgepropte interieurs gezien. Maar ieder mens moet leven in de sfeer waarin ie zich gelukkig voelt. Dus ik vind de 2 mannen in het filmpje eigenlijk gewoon beledigend tegenover de bewoners van het huis. Hun makeover past helemaal niet bij die mensen. Dus ik snap dat die het teruggebracht hebben in de oude staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gelukkig verschillen smaken idd, ieks

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ohh, ik zou gillend weglopen van deze inrichting ;) Tuurlijk mogen smaken verschillen, gelukkig maar! Het leukste van het filmpje vind ik wanneer de mannen vragen aan Ingmarie hoe ze haar inrichting zou omschrijven.. Zegt ze: een klein beetje romantisch. Hilarisch toch? Een klein beetje... romantisch, ha ha!
  Het is natuurlijk de kunst om respect te blijven tonen voor de keuze's van deze mensen, ook al vind je het zelf gruwelijk lelijk. Mooi ook om te lezen hoe iedereen hier op reageert ;) Gaaf logje Willy, het zet heel wat in beweging ;0) Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Willy,
  Nou doe mij maar zo'n lelijk huis hoor, maar dan ga ik het wel zelf inrichten. De 'na' foto's zijn duidelijk geweldig mooi...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha, grappig…hier heb ik net nog verleden week met een zweedse vriendin over gehad…of zei vertelde mij van dit fantastisch programma ;-)
  Wens je een fijne week Willy!
  Kram,Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ahum,iets te druk naar mijn smaak.
  Maar het resultaat van de make-over vind ik wel mooi!
  Leuk dat je dit met ons hebt gedeeld, ik ga nu even naar het filmpje kijken.

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben naar Zweden geweest deze zomer... :) en de buitenkant van de huizen doet me heel de tijd smelten... ik kan het niet geloven hoe mooi het daar is..

  www.themindofanexchange.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het mag dan het lelijkste huis -geweest- zijn.....ik zou er best willen wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Van buiten prachtig, maar van binnen verschrikkelijk!. Zo er een een soort zweedse inrichting van maken met een gigantische tafel erin.

  BeantwoordenVerwijderen