woensdag 4 oktober 2017

Per veerboot van eiland naar eiland

Als we in de scherenkust verblijven (in dit geval bij Stockholm) maken we graag gebruik van de gele veerboten. Deze keer nemen we vanaf Vaxholm de veerboot naar het eiland Rindö, daarna nemen we de veerboot naar het eiland Värmdön. Het is grijs en grauw als we vertrekken, maar het is gelukkig droog. We rijden naar Gustavsberg om daar een kijkje te nemen bij de Iitalla Outlet en de fabriekswinkel van Gustavsberg Porselein.

Na het bezoek aan Gustavsberg rijden we niet meteen terug naar Vaxholm, maar rijden we via een brug naar het eiland Ingarö. We zoeken daar een plekje aan zee om te picknicken. We komen uit bij BJÖRKVIK BRYGGA. Wij zijn er helemaal alleen. Het is nog steeds grijs en grauw, maar wel prachtig. In de verte zien we nog net een zeilbootje varen.Als we weer terug op Värmdön zijn stoppen we even bij een prachtig KERKJE.

Even verderop stoppen we nog een keer voor een aantal herten.

Tijdens de overtocht van Värmdön naar Rindö zien we twee cruiseschepen die naar Stockholm varen.Als we Vaxholm weer naderen is het zonnetje inmiddels goed doorgebroken.

De foto's van Gustavsberg ben ik niet vergeten, maar die komen een volgende keer.

10 opmerkingen:

 1. Grauw en grijs is niet het mooiste weer, maar het geeft het land wel iets moois mystieks (vind ik *Ü*). Maar als het zonnetje daarna doorbreekt is dat natuurlijk wel eeg lekker :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Water geeft altijd een bijzondere sfeer op de foto. De foto's zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtfoto's van een prachtige streek en een heel mooi land, waar ik graag eens zou naartoe gaan, maar niet meteen zal lukken vrees ik.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah daar ging de veerboot dus heen. We zagen ze vanaf het eiland waar de citadel staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's ! Van een schitterend land. Ik heb weer genoten van je mooie foto's
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk het overvaren...!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen