dinsdag 13 juni 2017

Råshult















Eén van de mooiste plekken in Småland, en die je zeker moet bezoeken als je in de buurt bent, is Råshult. CARL LINNAEUS werd er in 1707 geboren.

Råshult is tegenwoordig een beschermd cultuurlandschap (kulturreservat). De bossen, weides, akkers en tuinen zien er weer net zo uit als in de 18e eeuw en worden ook op dezelfde wijze bewerkt. Wij bezochten Råshult tijdens een wisseldag van de vakantiehuisjes. Het lag op de route van Sankt Olof (in Skåne) naar Karlstorp (in Småland). Nadat we de auto op de parkeerplaats hadden achtergelaten en het terrein betraden, belandden we in het begin van de 18e eeuw.

Allereerst bekeken wij het geboortehuis van Carl Linnaeus. In het hembygdmuseum zijn we niet binnen geweest, want de deur was afgesloten. Wij volgden een korte wandelroute. Na het wandelen schoven wij in het tuincafé aan voor een heerlijk vegetarisch lunchbuffet.


































Råshult is een prachtige plek. De tijd die wij er doorbrachten, was helaas veel te kort. Het is een plek waar ik graag nog eens naar terug wil en dan laten wij ons rondleiden door Carl Linnaeus. 

Informatie:
http://www.linnesrashult.se/
https://www.facebook.com/linnesraashult

http://hejtjorven.blogspot.nl/2013/03/carl-linnaeus-deel-1.html
http://hejtjorven.blogspot.nl/2013/03/carl-linnaeus-deel-2-hammarby.html

6 opmerkingen:

 1. I love all your photos must say I love that first photo best! I have never seen a fence that shape before with the rails almost sideways but not quite. I do love all that you share of Sweden I have never been there but find it very interesting.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi! Weer iets toegevoegd aan mijn wensenlijstje.... XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is misschien raar maar ik heb genoten van het prachtige hekwerk, wat een vakmanschap

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Småland, WOW !!!! Wat een superplek zeg !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige plek! Het wordt eigenlijk tijd dat we weer eens naar Zweden gaan.
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen