dinsdag 25 augustus 2015

Café Kap Horn?

Tijdens onze vakantie in Zweden wilde ik graag koffie drinken bij Café Kap Horn in Grebbestad (landschap Bohuslån). In een aflevering van Fjällbacka Morden "De zee geeft, de zee neemt" werd het café als filmlocatie gebruikt. In  de betreffende scène zetten Erika en haar schoonmoeder de achtervolging in op een vrouw met  een auto en spreken haar uiteindelijk aan in het café waar zij naar binnen is gegaan. Toen ik de aflevering vorig jaar oktober op de website van de Zweedse tv zender SVT bekeek heb ik een aantal printscreens gemaakt. 3 printscreens SVT

Op google-maps ben ik via streetview gaan speuren, maar in Fjällbacka kon ik niets bekends ontdekken. Daarna ben ik in het noordelijker gelegen Grebbestad gaan speuren, daar was het raak. Het adres was Nedre Långgatan 4. Al snel kwam ik bij Café Kap Horn uit. Ik noteerde de openingstijden en bewaarde dit zorgvuldig in de map met informatie voor de vakantie van afgelopen mei. 

printscreen streetview google-maps

Toen wij in mei in Grebbestad waren, wandelden wij naar de Nedre Långgatan 4. Helaas troffen wij geen Café Kap Horn aan. Op het adres was inmiddels een ander horecabedrijf gevestigd. Het was gesloten, maar binnenglurend kon ik zien dat het interieur ook grotendeels veranderd was. Op internet las ik nog dat in dit gebouw vroeger een politiebureau gevestigd was. foto interieur Grannen (via website)

19 opmerkingen:

 1. Haha, wat ongelofelijk leuk om jouw speurtocht zo mee te beleven :) Wel jammer dat het allemaal wat veranderd was, maar je hebt het in ieder geval toch maar mooi teruggevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je zo op onderzoek uit bent gegaan. Helaas was daar niet wat je zocht, maar ik vind het toch knap dat je op internet de informatie hebt weten te vinden.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoiets is erg leuk: al speurend steeds meer gegevens bij elkaar sprokkelen, tot je het hebt! Yess.. Een echte speurder! En wat een leuke plek is het!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een originele manier om op zoek te gaan naar een mooie plek! Wel jammer dat het gezellige café niet meer bestond....., ik hoop dat je niet al te erg teleurgesteld was?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een grappige manier om je vakantie uit te stippelen...
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gedaan, Miss Marple. Heb je de serie "Thicker than water" ook gezien? Als je van Scandinavische series houdt, dan vindt je deze ook mooi. Het is niet zozeer een detective, eerder een familiedrama. Ik heb hem op dvd gezien en vond hem geweldig. Mocht je hem gaan kijken, dan kun je voor de volgende vakantie gaan speuren naar het familiepension. (pensionata)

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @De serie ken ik niet, heb er zojuist op het blog Zweden van Hans over gelezen. Het pension heb ik gevonden. http://www.barnenso.se/stuguthyrning/stugor/storgarden

   Verwijderen
 7. Wat leuk om daar dan te zijn he? En met mooi weer zo te zien. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke post over je zoektocht naar het café. Is het daar wel veilig, haha. Volgens de serie worden er aardig wat moorden gepleegd in die buurt.

  Lieve groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk, dat speuren via Streetview. Vind ik zelf ook altijd erg leuk om te doen. En voor je op vakantie gaat alvast de straatjes doorkijken, heb ik in Noorwegen ook gedaan. Zo leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat grappig om na veel zoeken de echte plaats te vinden.....
  Bijzonder Willy,
  Nazomergroetjes van huis tot huis

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het ook mooi, te kijken of alles in echt zo is
  als het in een film is :)
  Mooi gedaan Willy :))

  Groetjes en een heel fijn weekend
  Möwe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb deze tv-serie ook gevolgd. Het is leuk om deze foto's te zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben helemaal fan van deze serie... altijd leuk wat jij weer hebt ontdekt...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een ingenieus speurwerk! Het is bijna zelf een aflevering van een spannende detective. Heel jammer dat het geen happy end heeft, ik had je graag in dat café aan de koffie willen zien.
  Ondertussen heb ik even een trailer gezien van de Fjallbacka moorden. Duurde maar twee minuten, maar ik zat al met hartkloppingen. Pfoe!

  BeantwoordenVerwijderen