woensdag 8 juli 2015

Naar Mollösund

Ten zuidwesten van ELLÖS ligt het oude vissersplaatsje Stocken, daar stoppen we nog even alvorens we verder rijden naar Mollösund dat op de zuidwestelijkste punt van Orust ligt. Het liefst had ik alle plaatsjes aan de kust bezocht, maar dan waren we nooit in Mollösund aangekomen.

Even later rijden we door Edshultshall. Tussen de huizen door zien we dat er een groot zeilschip in het haventje ligt. We stoppen niet, maar rijden door naar Mollösund. Beide plaatsen liggen op dezelfde landtong van het eiland Orust. Als we vanaf Mollösund terug rijden komen we nogmaals door Edshultshall, dan kunnen we er alsnog stoppen.

Inmiddels zijn we in het oude vissersplaatsje Mollösund aangekomen. Op een bankje in de haven eten wij onze boterhammen op. We slaan het reilen en zeilen gade, er wordt een boot schoon geschrobd, een zeiler doet boodschappen in de kleine supermarkt, een boot wordt volgeladen. Daarna wandelen we nog even in Mollösund.

In 2009 waren we ook in Mollösund. Van dat bezoek kan ik mij nog maar weinig herinneren. Mijn fotoalbum van toen ziet er, op één foto na, ook geheel anders uit. Kijk maar naar de volgende foto's.

Wordt vervolgd!

15 opmerkingen:

 1. Heerlijk mee te mogen dwalen, dank je wel.....
  Groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd van die Scandinavische stijl. Die rode huizen, van meerdere verdiepingen zien er tof uit. En een uil als bewaker, haha. Mooie wandeling.mgr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geniet ik toch elke keer weer van je mooie foto's Willy. Schitterend.

  Groetjes
  Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk al die verschillende huisjes, heb altijd gedacht... zouden er nog andere kleuren zijn dan rood... ja dus vind het blauw ook errug mooi! Dank je voor het even met je mee reizen.
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk! Ik was weer even mee op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk blogje! bedankt voor het delen (ˆ◡ˆ)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Door jouw prachtige foto's waan ik mij een beetje op vakantie in Skandinavie, waar ik mij altijd ontzettend thuisvoel, maar al sinds 2007 niet meer ben geweest. Hopelijk volgend jaar...

  Bedankt voor het delen van de mooie plaatjes,

  Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige plaatjes, maar ze doen me wel heel veel aan de tv-serie Fjallbacka Murders denken... Ik verwacht steeds Erika Falck in zo'n straatje te zien lopen...
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's Willy!Zo'n heerlijk vakantiegevoel...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig!! Zo heb je een mooi totaal overzicht van twee verschillende reeksen. Ik presteer het om vaak weer hetzelfde op de foto te zetten. Daar heb je al een foto van... hoor ik Keukenprins dan zeggen ;) Deze foto's geven voor je lezers vast een vakantie voorpret gevoel, mij tenminste wel. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's Willy, van een zonovergoten Zweden! Wat een mooi kustplaatsje is Mollösund. Heerlijk die rustige Scandinavische sfeer. Veel vakantieplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige dorp voor vakantie,groetjes uit Mons in Belgie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk om zo te mogen meekijken in het prachtige Zweden.
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen