zondag 7 december 2014

Djura

We zijn met de auto onderweg van Borlänge naar Leksand. Enkele kilometers voorbij Gagnef besluiten we weg nr.70 te verlaten. Zo kunnen we via rustige weggetjes verder rijden naar Leksand. We laten ons verrassen door hetgeen we onderweg tegen zullen komen. Enkele minuten later rijden wij Djura binnen. Een reden om even te stoppen? Ja zeker! De auto parkeren wij bij de kerk en gaan te voet verder.Op dit bord staat geschreven dat je langzaam moet rijden want er leven katten en egels.
Als we bij de parkeerplaats terugkeren, zien we dat de deur van de kerk geopend is. We nemen een kijkje. De uit de 18e eeuw daterende kerk heeft een eenvoudig en licht interieur.Haver du mycket ,så giv rikeliga,
haver du litet, så giv dock avdet lilla med gott hjärta

Hebt gij veel, zo geef rijkelijk,
hebt gij weinig, zo geef echter dat weinige met een getrouw hart.
bron vertaling: wikisourceWij rijden verder naar Leksand. Als je wilt, mag je meerijden. Stap maar in!
Het is een prachtige omgeving. Ik kan mij voorstellen hoe het er in de winter uitziet als het gesneeuwd heeft. Kijk maar op deze ansichtkaarten van de in Leksand woonachtige kunstenares Erkers Marie Persson. De ansichtkaarten, dienbladen, boeken en beeldjes zijn te koop in de winkel aan de Insjövägen 48 in Leksand en te bestellen via de website (ook voor buitenland, uitgezonderd beelden en lucifersdozen).

https://www.sverigealmanackan.se/page/egen-sida
https://www.sverigealmanackan.se/
22 opmerkingen:

 1. Ik zou inderdaad zo mee willen rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willy,
  En alweer zo'n prachtig stukje van Zweden...! De kleuren in de kerk doen me wel heel sterk denken aan de kerk die wij bezochten toen we ruim 5 jaar geleden on Zweden waren... Prachtig!
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is maar goed dat jullie gestopt zijn want dat was het zeker waard. Wat een sfeervol plaatsje. Ook de kerk is zo mooi!

  Ik wens je een fijne zondag, Willy. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sta graag bij je in. Wat een mooie omgeving en mooi foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kleur van de huizen en ooo leuk de St Lucia dames!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi plaatsje wat zeker lonend was om te stoppen,zou ik ook gedaan hebben.
  En wanneer wij zo samen onderweg zijn weet mijn man meestal wel waar mijn hart sneller van gaat kloppen en het tijd is voor foto stop.
  Het lijkt door het landelijke karakter of de tijd daar stil staat en het altijd vredig is,maar niks is volgens mij minder waar,het leven van alle dag gaat ook daar zijn gangetje met alle ups en downs en dat is maar goed ook want wanneer het leven constant een piek van geluk zou zijn zonder contrasten zou het maar saai en leeg zijn.

  Fijne zondag!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super zeg. Weer even een zondag momentje van Zweden gehad. Was ook wel weer nodig :-). Mag ik trouwens een foto van je Fjällbacka blogpost gebruiken voor mijn blog?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Hans, dat is prima! Heb je Fjällbacka afgelopen zomer niet bezocht?

   Verwijderen
  2. Bedankt. Nee, we waren er wel vlak in de buurt en het stond wel op de planning. Helaas is de tijd soms te kort :-(. De volgende keer gaan we er zeker heen.

   Verwijderen
 8. Dat was weer een mooie tocht! Ik heb genoten van al die mooie foto's. Heerlijk om zo mee te kunnen kijken op al die mooie plaatsen.

  Fijne zondag nog en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie kerk ! Vindt de kleuren erg mooi !
  De dienbladen zijn erg leuk, maar ik schrok van de prijs !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk om op een grauwe natte herfstdag als vandaag even een kijkje te mogen nemen in het zomerse Djura. Het lijkt me een heel mooiplaatsje, logisch dat je er zoveel foto's van hebt gemaakt. Het interieur van het kerkje is heel sfeervol. Dank je wel voor een mooie impressie.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O wat is Zweden toch geweldig! En wat een mooie foto's! En ik was daar ook! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het valt me iedere keer weer op in Zweden: als je van de gebaande paden afdwaalt kom je vaak zoveel mooie plekjes tegen!! Eigenlijk een beetje zoals het leven zelf...
  Groetjes, Kyra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat weer prachtig!!!!!die huizen en dat kerkje. Je zal er maar wonen.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij gingen ook vaak van de "normale" wegen. Je komt dan op geweldige plekken. Mooie kerk laat jr hier zien. Mooi die zandloper op de preekstoel. Kon je goed in de gaten houden of de preek niet te lang duurde. Mens, wat heb ik weer even genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heerlijk veel foto's laat je zien van deze prachtige plek. Altijd genieten. Wat zijn die Lucia beeldjes leuk! Groetjes, Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een schitterende omgeving. Ie foto's "ademen" gewoon rust en stilte, Willy. Dat kerkje is ook bijzonder mooi. Je kunt je hart er wel ophalen met fotograferen. Prachtige serie. Het lijkt mij er in de winter ook geweldig uitzien. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Really nice pictures! Many greatings from Sweden :-) Happy 2015!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, dat deden wij ook altijd: van de gebaande wegen af en dan kom je in de mooiste dorpjes, streken, soms waren we zo afgedwaald dat het even duurde voor we de "gewone" weg weer vonden. Wat laat je mij hier weer heerlijk meegenieten. Heb gewoon heimwee naar Zweden. Of ik er in mijn eentje ooit nog eens kom? In de tussentijd kan ik bij jou mijn hart ophalen. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen