woensdag 15 oktober 2014

Wandelen in Nationaal Park Norra Kvill


Vorig jaar september wandelden wij in het Nationaal Park  Norra Kvill, ten noordwesten van Vimmerby in het landschap Småland. Het is een oerbos dat al ongeveer 150 jaar onaangeroerd is gebleven. Men laat de natuur er zijn gang gaan. Het is geen heel groot gebied, 114 hectare. In dit naaldbos staan dennen van meer dan 350 jaar oud. De sparren zijn jonger, maar groter. Er zijn sparren met een omtrek van 2,5 meter en een hoogte van 35 meter. Het is een rotsachtig gebied dat begroeid is met 200 verschillende mossen. Daarnaast groeien er vele bloemen en paddenstoelen. Er is een wandelroute uitgezet. Het zijn geen vlakke paden en er zitten steile stukken tussen. Met behulp van een touw op het steilste stuk, was het goed te doen. We zagen Sprookjesachtige plekken.

Informatie:
http://www.sverigesnationalparker.se/park/norra-kvills-nationalpark
Het gebied ligt noordelijk van Södra Kvill. Daar bezochten we in 2007 de DIKSTE EN OUDSTE EIK van Europa.

16 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig bos, heerlijk om daar een mooie wandeling te maken. Juist een uitgezette wandelroute brengt je op de mooiste plekjes. Gaaf hoor!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Puur natuur die zijn gang mag gaan,heerlijk om daar te wandelen.

  Fijne dag en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig, over avontuurlijke paden ook de kleuren en paddestoelen :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, je kunt bijna de dennen ruiken, hihihi... Geen beren gezien? Wat een wildernis! Mooie paddestoelen. Weet je ook de naam van die witte paddestoel met die parels vloeistof eraan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Mienke, volgens mij is dat een tonderzwam. Aan de boom zaten er nog meer, maar deze had nog druppels.

   Verwijderen
 5. Een " echt" bos ! Veel prachtiger dan die aangelegde bossen bij mij in de buurt. Wat een mooie foto van die zwetende paddestoel.........volgende week hoop ik op mooi weer, dan is het herfstvakantie en willen wij ook naar een echt bos toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow wat een prachtige wandeling/klim hebben jullie gemaakt. Ziet er zo lekker 'wild' uit! Prachtige foto's weer. Dank voor het delen.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Willy,
  Wat is het daar toch mooi zeg. En dan hebben wij wel een heel ander beeld als je spreekt van 'park'. Dit prachtige oerbos is super mooi... En je hebt er ook weer prachtige foto's gemaakt, zo lijkt het net of we weer even mee mochten...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar zou ik ook wel eens willen rondwandelen, zo mooi dat het daar is! Je maakte veel maar mooie foto's, zo krijgen we een goed overzicht van het park. Dankjewel.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk, je ruikt het bos bijna - het lijkt een echte ontdekkingstocht langs mooie paden en vlondertjes! En dat meertje! Zucht....ik wil er zo wel heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig bos! Dat is echt een bosbos. Hihi snap je? XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helemaal geweldig. Heb er weer zin aan om er weer heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, in gedachten loop ik me jullie mee.. echt genieten!! En wat is het daar ongelofelijk mooi :) Wat doe ik hier nog, hihi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hej Willy, volgens mij hebben wij daar, jaaaaaren geleden, ook eens gewandeld. We kampeerden toen in Eksjö, en konden toen nog wat beter "uit de voeten" als de laatste jaren. Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geweldig wat laat je ons weer genieten met al die mooie natuur foto's. Het straalt zoveel rust uit. Je zou je er af en toe willen terug trekken ver weg van alles wat er op dit moment te doen is in de wereld.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat de natuur daar zijn gang kan gaan

  BeantwoordenVerwijderen