donderdag 17 oktober 2013

Scheepjes kijken

Vorig jaar schreef ik over een tocht met een lijndienstboot in de archipel bij Stockholm. We reisden toen van Vaxholm naar Stockholm. HIER kon je er over lezen. Op een deel van die vaarroute varen ook cruiseschepen en veerboten. De kans is groot dat je die ook tegenkomt.

De schepen van de Viking Line varen elke dag van Finland naar Zweden en Estland. De ÅLAND EILANDEN (Finland) in de Botnische Golf zijn bereikbaar vanaf zowel Turku en Helsinki op het Finse vasteland als vanaf Stockholm in Zweden. De CINDERELLA verzorgt de route Mariehamn (hoofdstad en haven Åland eilanden)- Stockholm.
Dit is de BIRKA PARADISE, een cruiseschip van Birka Cruises. Je kunt aan boord stappen voor een 22 uurs cruise. Dat is een korte reis, maar je bent even in een andere wereld. Het schip vaart naar Mariehamn.
De terminal van Birka bij Slussen in het centrum van Stockholm.


Dit is het cruiseschip Norwegian Sun Nassau, van NCL. Het schip is op internet niet terug te vinden, het reisdoel kan ik hier dus niet vermelden. De reis zal in ieder geval langer duren dan 22 uur. De hutten hebben zelfs balkons.

Als je op één van de eilanden langs de vaarroute verblijft kun je regelmatig een schip voorbij zien varen.

Birka Paradise.Een schip van de Viking Line.21 opmerkingen:

 1. Moi zijn de foto's van de schepen!
  Groetjes, RW & SK

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willy,
  Wat een enorme schepen. Wij deden een paar jaar geleden een Nijlcruise, maar dat waren toch schepen van een heel ander kaliber hoor... Veel kleiner...
  En we zijn eens overgestoken van IJmuiden naar Newcastle. Dat schip kwam wel in de buurt van deze mooie exemplaren....
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. How nice! I'd really like a small cruise on one of those ferries!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een grote schepen, ik krijg er altijd een beetje de kriebels van terwijl ik de film Titanic niet eens zo vaak heb gezien ;-)! Een 22-uurs cruise is dan nog te overzien.

  Een fijne dag Willy! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Scheepjes... *smile*
  Tjonge wat een reuzen.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat prachtig. Ik heb ooit een lange overtocht mogen maken op zo'n schip ik weet nog dat ik het net een stad op zee vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een grote schepen zeg, ziet er prachtig uit en dan z'n balkon echt werkelijk vet gaaf. Mijn oudste zoon zit op de zeevaart school is dus ook gek van schepen en varen, niet op een cruiseschip maar als zijn opleiding straks af is gaat ie voor zware lading, dus we zullen nog wel eens in een haven staan met hele grote schepen. Leuk dat je kind goed weet wat ie wil maar ik moet er niet aan denken als hij straks voor een aantal maanden weg is maar het gaat straks echt gebeuren. Maar kom ik dwaal af, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om al die schepen voorbij te zien komen als je op zo'n eilandje verblijft.
  Groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als jij dit scheepjes noemt vraag ik me af wat jij een schip vindt. (Hi,hi) volgens mij zijn het zeekastelen. De minicruise naar Åland is een geliefd uitje bij de Zweden. Een groep vriendinnen ,een bedrijfsuitje, een vrijgezellenavond, dat soort dingen .
  Wat een mooie foto's weer.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto's Willy :) Ik ga ook graag scheepjes kijken :))

  Groetjes
  Sigi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig, wat een fraaie schepen. Lijkt me geweldig om zo'n reis mee te maken.
  De foto's zijn geweldig.
  Groet Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ben je mooi compleet in deze weergave! We zijn op een kleiner schip (nu uit de vaart) naar Åland geweest, vorig jaar. Dat was een korte trip, van 22 uur. Toch houd ik meer van langer weg zijn, ergens aankomen en rondneuzen. Dan pas terug gaan. De Sun Nassau lijkt me wel wat voor op een dag... Fijn weekend jullie! KRAM,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nice pictures. I live in Finland and I often see ships to Tallinn and Stockholm.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De mooiste overtocht die we maakten was van Rostock naar Helsinki. Goeie tweede is Kiel - Oslo. Fijne herinneringen. Heb je zelf al deze boten "gespot"? Groetjes, Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige boten, het lijkt mij leuk om eens op zo'n boot mee te varen, gewoon de sfeer te proeven en natuurlijk om te genieten van alles wat voorbij komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die boten lijken wel flatgebouwen....wat groot!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. groot oh... .super groot, zelf ben ik er nog nooit op geweest maar manlief wel met zijn vrachtwagen. fabrieken zijn het ! en ik lag net in een deuk om jouw opmerking bij mij hahahaha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie foto's van mooie schepen! We hebben mooie herinneringen aan overtochten naar Finland en Noorwegen. Maar een cruise hebben we nooit gemaakt. Groeten Will

  BeantwoordenVerwijderen
 19. lang geleden reisde ik met mijn kinderen naar mijn broer in Helsinki: met de auto boot in, boot uit. en tussen stockholm en turku zo'n reusachtige boot. geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jammer dat je verhaal niet helemaal klopt er gaan meer boten van Stockholm naar mariehamn die heet Rossella en ik weet het precies woon al 7 jaar op Åland :)

  BeantwoordenVerwijderen