woensdag 13 februari 2013

Op zoek naar vakantiehuizen in Zweden

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar bij mij begint het al weer te kriebelen om op zoek te gaan naar vakantiehuizen. Ook dit jaar zal onze vakantiebestemming weer Zweden zijn. Het eerste jaar dat we naar Zweden gingen boekte ik de vakantiehuizen via aanbieders op Nederlandse advertentiesites. De huizen waren ook van Nederlandse eigenaren. Het volgende jaar ging ik verder zoeken op het internet en kwam op Zweedse sites terecht. Eén daarvan is een grote advertentiesite. Voordeel van deze site is dat je niet ingelogd hoeft te zijn en rechtstreeks de eigenaar kunt mailen of bellen (mejla eller ring). Nadeel is wel dat de informatie meestal in het Zweeds is, maar met een vertaalsite lukt het wel en je kunt altijd in het Engels navraag doen bij de aanbieder. Het is mij trouwens één keer overkomen dat ik over de "utedass" heen las. Utedass betekent dat de wc in een bijgebouw(tje), dus buiten (utomhus) is ondergebracht. In ons geval was het boven de koeienstal. Eigenlijk viel het wel mee, maar de voorkeur gaat toch uit naar een wc binnenshuis.

Als je op de advertentiesite bent, klik je eerst op het betreffende gebied in Zweden waar je het vakantiehuis zoekt, dan kies je bij categorie - Bostad - Fritidsboende en vinkt Uthyres aan. In de zijkolom kun je nog meer gegevens aanvinken om specifieker te zoeken.


Mocht je belangstelling hebben voor andere adressen van websites met aanbieders van vakantiehuizen, stuur me dan een mailtje (bij profiel onderaan vind je het adres). Intussen begint voor mij de voorpret van de vakantie want ik ben aan het zoeken naar geschikte vakantiehuizen. 

Foto's: website 

24 opmerkingen:

 1. Hallo Willy, de huisjes zien er prachtig uit.Jammer dat ik niet naar Zweden ga. Ik ben wel in Zweden geweest, prachtig land. Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen Willy, wat zien die huizen er geweldig en gezellig uit. Wij hebben alweer Denemarken geboekt, nu ook direct. Het eerste jaar via de Dansk Ferienhus geboekt en bleken de eigenaren Deens/Nederlands te zijn. Het contact was zo leuk en de kids speelden zo leuk samen, dat we nu voor de 3e keer naar hetzelfde huis gaan, in de tijd dat zij er ook met hun kinderen zijn. Als Bastiaan wat groter is, gaan we beslist een rondreis door Zweden maken.
  Fijne dag weer.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love, love these houses! Thanks Wiily for showing such beautiful pictures and bringing a little of Sweden to Australia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook bij mij gaat het al weer kriebelen. Het uitstippelen van een vakantie is voor mij steeds weer een heerlijke bezigheid. Ook kijk ik op Google-Maps, om de omgeving te zien. Dit is dan voorpret. Ook Rättvik heb ik zo bekeken.
  Ik verheug me al op je mooie reportages, die er vast wel op je blog zullen komen.
  Veel plezier bij het plannen van je vakantie.
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede tip. Wij blijvenmeestal maar 3 nachten ergens en gaan dan weer verder. We hadden wel gekeken naar de vakantiehuizen op verschillende websites, maar daar moet je voor een week boeken en dat is veel te lang. Het rondreizen vinden we nog steeds leuk. We zaten bijna te denken aan 2 huisjes en dan 2 weken, maar Lapland trok toch weer :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige huizen....na een stemronde die ging tussen Zweden en Kroatië is het bij ons Kroatië geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De huizen zijn allemaal even mooi. Voorlopig gaan wij nog met de caravan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Willy, ja leuk om zo vooruit te blikken. Heb je niet de neiging om steeds kritischer te worden als je steeds meer huizen ziet? Er zitten hier hele sfeervolle huizen bij, maar ook minder... Veel plzier met zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het wordt dit jaar geen Zweden voor ons, maar ooit...ooit...hoop ik er nog eens naar toe te gaan, het lijkt mij daar zo mooi. Maar dat heb ik je inmiddels geloof ik al wel honderd keer gezegd, ik val in herhaling... :-)!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooo nu gaat het kribbelen:-) leuke foto's lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind ze prachtig, en die rood geblokte quilt super. Maar ik hoef niet meer te zoeken. Ik heb mijn stekkie vorig jaar gevonden waar ik regelmatig naar toe kan.

  En daar zijn wij heel blij mee. Maar Stockholm vind ik prachtig, is al weer jaren geleden.

  Liefs José

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat fijn is internet dan hè Willy, je bent al meteen een stukje dichterbij..Ook hier kriebelt het hoor, ben ook steeds aan het zoeken hoor..
  Liefs
  Erna x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook bij mij begint het hoor zodra de zon zicg even laat zien.
  Leuk dat je de info op deze manier door kunt geven.
  Ik hoop echt nog een keer een tocht door Zweden te maken.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik neem mijn eigen huisje mee. Maar deze huizen zien er prachtig uit.
  Groet Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. zweden is toch ook wel een wens van mij
  ik ga goed volgen hoe het jou vergaat :-)
  en dan eens prijzen hier en daar opvragen voor de toekomst.
  super !

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Z*U*C*H*T!! Wil nu.. meteen :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat toch weer een prachtige huizen, genieten met de grote G.
  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een prachtige huizen Willy, Een genot om naar de foto's te kijken.
  Wij hadden graag ook een keer naar Zweden of Noorwegen willen gaan. Helaas zal dit wegens omstandigheden voor ons niet meer mogelijk zijn. Wel gaan wij over 10 weken weer naar het heerlijke Denemarken. Waar wij al bijna 25 jaar komen.
  Geniet van het uitzoeken van een mooi huis. De voorbereidingen zijn zeker zo leuk als de vakantie zelf.

  Groetjes Lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vakantie, nee bedankt! Maar succes met zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Kwijlen hè?
  Het zal nog wel even duren voordat mijn huis ook verhuurbaar is. Maar wie weet, ooit....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja, leuke voorpret voor de vakantie is dat. Mooie huizen en inrichting.
  Wij hebben ons eigen huisje bij ons....maar anders wisten we het wel.
  Sukses met het zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat is dit leuk om zo mee te kijken. Die site is een hele goede tip. Ik ga dit jaar alleen.. Mee met de HZG reis.. Kan ik lekker genieten van al het textiel en meteen inspiratie opdoen voor een reisje samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Vakantie. De voor en napret is nog leuker dan het tripje zelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw wat een voorpret en wat een mooie vakantie huizen staan erop. Ik denk dat het moeilijk kiezen is tussen zoveel moois, veel succes!

  groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen