dinsdag 1 oktober 2013

Op de thee bij Svenska Tantens Trädgårdscafé

Op het moment dat wij arriveren bij Svenska Tantens Trädgårdscafé begint het te regenen. Eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg, want ik kijk al uit naar de gezellige sfeer in het café, dus snel naar binnen. Het café is gevestigd in een bijgebouw van de uit de 15e eeuw daterende Bergkvara Gård, ten zuiden van Vaxjö, in het landschap Småland. Terwijl mijn man thee bestelt, met voor hem een kanelbulle, loop ik al verder.






Er is niet veel bezoek, een groepje Duitse vrouwen en een Zweedse man met zijn oma. Na een eerste indruk van het café, dat nog leuker is dan ik had verwacht, nestel ik mij op een grote rode sofa. Vanaf die plek kan ik goed rondkijken en genieten van alles om me heen, want er is veel te zien bij Svenska Tanten. Om niet te storen en in de weg te lopen, wacht ik met foto's maken tot de andere gasten zijn vertrokken.

















Terwijl ik een tweede kopje thee inschenk kunnen jullie rustig verder kijken. Klik op een van de foto's en je ziet de hele serie groter op het beeldscherm.













Stapels borden, kopjes en schotels staan klaar voor een grote groep bezoekers. De borden zijn van de Zweedse porseleinfabriek Rörstrand. Het zijn speciale uitgaves ter gelegenheid van Moederdag en Vaderdag. De afbeeldingen zijn van schilderijen van de Zweedse schilder CARL LARSSON.


Svenska Tantens Trädgårdscafé is het idee van kunstenares Susanna Arwin en haar partner. Het is een combinatie van café en kunst. Op de zolderverdieping worden regelmatig tentoonstellingen gehouden. Een betonnen beeld en buste van Susanne Arwins kunstproject Svenska Tanten staan er ook. Een bronzen exemplaar staat in Vaxjö.






Informatie:
http://www.densvenskatanten.se/cafe/cafe.htm
https://susannaarwin.wordpress.com/
http://www.bergqvaragard.se/

30 opmerkingen:

  1. Wat een sfeervolle lokatie Willy, het doet ook zo huiselijk aan. Geen wonder dat je het niet zo erg vond dat het buiten regende.

    Ik moest zo lachen om je opmerking bij mijn post, over de tijdcapsule ;-).

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OOh WHAUW, wie wil daar nou geen thee drinken, zo sfeervol heerlijk om lekker te kijken en te genieten. Zoiets zo ik ook wel willen runnen met mijn zelfgemaakte gebakjes en of High Tea heerlijk mensen verwennen. Ze zeggen wel eens dat je moet doen wat je leuk vind nou dit vind ik leuk maar of het haalbaar is, maar genieten van jou prachtige foto's is haalbaar en dus genieten met de grote G van al dit moois.Fijne avond groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fantastisch mooie lokatie. Dank voor je mooie foto's!
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat mooi daar wil ik graag op de thee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtig huis om thee te drinken zeg. Heel sfeervol.

    Lieve groet, Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi, mooi, mooi!
    Smaakvol, gezellig, bijzonder.
    Was de thee ook lekker?
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Helemaal geweldig...een café naar mijn hart...zo gezellig en die Scandinavische sfeer en inrichting super leuk....lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die combinatie van warm en gezellig, taartjes en rozenschilderijtjes is onweerstaanbaar! We kunnen niet genoeg van dit soort theehuizen hebben, het maakt dat je opeens anders tegen regen en hagel aan gaat kijken. Las ik ergens dat iemand zoiets in Nederland zou willen beginnen? Noord-Nederland, misschien?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, wat mooi allemaal. Heerlijk om even met je mee te kijken. Ik ga er straks nog eens even voor zitten om alles goed te bekijken :)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een bijzondere plek; heerlijk om daar thee te drinken. Wat is er veel te zien.. Wat heb je prachtige foto's gemaakt. Je vergeet toch helemaal dat het buiten regende.....
    Dat is dus volop genieten.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie plek om thee te gaan drinken, leuk ook dat ze verschillende stijlen hebben, de rode warme sfeer en de wat koelere maar oh zo mooie grijs witte sfeer.Een plek om veel te zien !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ooo wat leuk de drie schilderijtjes met rozen en fruit ze zouden heel goed bij die van mijn opa passen en wat een mooie roomwitte kamer!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Willy,
    Wat een heerlijke sfeer! Ik kan me voorstellen dat je daar pot na pot heerlijke thee bestelt en gewoon de hele middag kunt blijven zitten... Het ziet er prachtig uit allemaal, ik hou hier wel van...
    Leuk dus, dat je ons even meenam naar deze prachtige locatie...
    Ik wens je een heerlijke dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  14. oh wat heerlijk meegenieten is dit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtige plek! Inderdaad heerlijk om te zijn als het regent. De inrichting is erg huiselijk en dan ook nog die mooie kunst. Hier zou ik graag wat willen drinken en genieten van al dat moois. Maar door jouw foto's is het net of ik er ook was.
    Groetjes Will

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een prachtig interieur. En de sofa's zijn zo mooi. Die heb ik in mijn poppenhuis staan.
    Hier wil ik ook wel thee drinken. Wat een sfeertje. Fantastisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat is dat schitterend daar Willy en zo echt herkenbaar Zweeds
    Fijne dag groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een heerlijk café Willy, het lijkt wel een gezellige woonkamer, kan me voorstellen dat je het niet erg vond dat het begon te regenen. Ik vind die scandinavische open haarden zo mooi.
    Liefs
    Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een mooie/gezellige locatie en wat een prachtig fotoverslag heb je er van gemaakt. Het moet heerlijk zijn geweest om daar 'even' een lekker kopje thee te drinken!
    Groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat is het daar toch mooi zeg! Ik denk, ik was daar zeker meerdere uurtjes gebleven, alleen om alles aan te kijken :) Bedankt voor de mooie foto's!

    Groetjes
    Sigi

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heerlijk sfeertje daar.....huiselijk en knus,ook ik ben daar dol op.
    Ben er hier thuis eens even goed voor gaan zitten in mijn antieke stoel met kussen en heb genoten samen met jou op afstand,Willy,heerlijk!!!

    Fijne dag en lieve groet!!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh wat geweldig zoiets zou er bij mij om de hoek moeten zijn.
    Liefs
    Mapi

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heerlijk om weer een stukje met jou op reis te gaan. Liefss

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Zo, dat was zeker dichtbij! ;-)
    Geweldig hè, al die gezellige theedrinkadresjes in Zweden. Overal is het even sfeervol.
    Mocht je nog eens in de buurt van Tingsryd komen, neem dan ook eens een kijkje bij Ålshults handelsbod. http://www.alshult.se/
    En mij bellen hè?

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Net zo dol op thee ben ik! Zeker als 't drinken ervan in zo'n leuke gelegenheid kan plaats vinden. Ik houd ook zo van de kleine geborduurde kussens. Zo eentje tikte ik laatst op de kop in een tweedehands winkel. In de grotere kamer op je foto's mis ik eigenlijk vloerkleden. Misschien vanwege het gemak niet aanwezig. In de winter liggen ze er vast wel. Het geheel is erg sfeervol! Liefs uit Zweden!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. ohhh, zwijmel,zwijmel, wat zul jij genóten hebben

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Helt underbart inlägg :) Vilka underbara bilder, tack för tipset.
    Kram Annika

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Als ik al die mooie foto's zie, wil ik terug, terug naar Zweden!!!
    We hadden deze zomer een super fijne vakantie in Småland, in het dorpje Öreryd.

    BeantwoordenVerwijderen